Jump to content
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

krzysiek1614

Użytkownicy
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

krzysiek1614 last won the day on January 28 2016

krzysiek1614 had the most liked content!

Community Reputation

2

About krzysiek1614

  • Rank
    Bywalec

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Przeworsk
  • Typ ula
    Wielkopolskie
  1. Ja osobiście uli styropianowych nie używam, ale po oględzinach uważam ze ule poliuretanowe są mocniejsze i ogólnie lepsze.Jeśli bym kupował to tylko poliuretan.
  2. Jeśli jesteś zainteresowany węza pisz do mnie na WP.
  3. Oczywiście ze się nadaje do podania.Ja kupiłem Ciasto w lutym 2015r zostało mi trochę więc podaje go teraz nic mu nie jest.Pozdrawiam
  4. Ja również przymieżam się do ramki 18-stki.Ramki w tym roku kupowałem tutaj http://ulmix.com.pl/w ofercie maja 18-stki.
  5. Wesołych i spokojnych Świat Bożego Narodzenia oraz wystrzałowego Sylwestra i spełnienia najskrytszych marzeń w Nowym Roku życzy Krzysiek.
  6. Ja również nominuje kandydata, jest to Robi_Robson.
  7. Miałem normalnie otwarta ale tylko 1-2 beleczki wyciagnięte na początku i z góry ocieplenie.Jeśli masz zatwory to daj.
  8. Ja gdy rozpoczynałem swoja przygodę z pszczołami miałem ten sam problem jak chyba każdy.Robiłem tak, wyciagałem najpierw 2 skrajne ramki z pokarmem do nadstawki ramki w gniezdzie rozsuwałem i mniej więcej na środku 2 ramki węzy tylko nie jedna obok drugiej ale, przeplatać z ramkami z czerwiem.I tak co kilka dni.Pózniej wyciagałem dalej po 1-2 ramki juz czerwiu wygryzającego sie i tak ciągle co kilka dni.Pozdrawiam
  9. Tak jak pisali koledzy wyżej albo wyciągnij odkłady przynajmniej 5 ramkowe albo daj sobie spokój.Szkoda zachodu chcąc je zasilać osłabisz sobie rodziny do zimy.
  10. Umnie 25zł jak leci każdy miód.I jeszcze taniej by chcieli.
  11. Kolejny starter dziś zrobiłem jutro wsadzam 20 larw niemki.
  12. Nic nie rozpuszczaj tylko daj im to ciacho.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.