marcino91 34 Posted February 5, 2018 Witam wszystkich Forumowiczów bardzo serdecznie Piszę w zasadzie z aglomeracji górnośląskiej, gdzie też mam swoją "bazę". Przygodę z pszczołami zacząłem w zasadzie dwa lata temu kiedy to miałem możliwość pomagać i uczyć się zarazem od znajomego pszczelarza. Był to sposób na zaspokojenie ciekawości z dzieciństwa i znalezienie odpowiedzi na pytania co jest w środku i jak to się wszystko dzieje No i stało się... W zeszłym roku człowiek się zawziął i zrealizował swój cel jakim stało się posiadanie własnych pszczółek W chwili obecnej zazimowane mam (na razie ) cztery rodzinki. W mojej nazwijmy to "pracowni" (wygospodarowana i urządzona na moje potrzeby część poddasza budynku gospodarczego ) czeka już kolejnych 12 uli, a ostatnio zrodził się pomysł ażeby dokupić jeszcze 5 następnych czyli w sumie docelowo 20 + 1 nazwijmy to rezerwowy Gospodaruję na ulach wielokorpusowych poliuretanowych Dadant 1/2. Dlaczego tak? Ano w zasadzie dlatego, że na takich się "uczyłem", poza tym mam możliwość dowolnej konfiguracji oraz co też ważne tylko jeden rozmiar ramki. Człowiek ciągle się uczy i dąży do pogłębienia wiedzy oraz wymiany doświadczeń z innymi pasjonatami stąd też tutaj trafiłem Pozdrawiam Marcin Quote Share this post Link to post Share on other sites
radek40 46 Posted February 6, 2018 Bardzo dobrze trafiłeś , witamy Cię serdecznie .Pasjonatów tu jest sporo i służymy pomocą. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
kubek33 263 Posted February 6, 2018 Witamy kolejnego "nocnego" Marcina - mam nadzieję, że znajdziesz tu wszystko czego potrzebujesz. Pozdrawiam z Wielkopolski. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 912 Posted February 6, 2018 Witaj Marcinie .Dobrze dedukujesz . Z głową działasz .Będzie z Ciebie dobry pszczelarz .Jestem o tym przekonany i tego Ci oczywiście życzę .Pozdrawiam.Robert Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadek11 1,051 Posted February 6, 2018 Witaj wśród nas I ucz się i powiększaj pasiekę i pisz jak masz jakieś problemy albo czegoś nie rozumiesz. Pozdrawiam Tadek Quote Share this post Link to post Share on other sites
Paweł 158 Posted February 6, 2018 Witam kolejnego "pozytywnie zakręconego" ! Powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
marcino91 34 Posted February 6, 2018 Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za to niezwykle ciepłe przyjęcie w tym gronie Pytań pewnie trochę będzie ale może i coś konstruktywnego człowiek wniesie Quote Share this post Link to post Share on other sites