Kamhkillo 14 Posted February 8, 2018 (edited) Witam Może się przedstawię, mam na imię Kamil i pochodzę z województwa Lubelskiego mam prawie 30 lat i w tym roku zaczynam pszczelarzenie. Niestety nie mam nikogo w okolicy kto mógłby mnie uczyć i wprowadzać w tajniki tego zacnego zajęcia. Czytam i czytam, aż w końcu trafiłem na to forum gdzie znalazłem wiele odpowiedzi na moje pytania. I to chyba tyle. Aha Mam już ule wielkopolskie 10r, sam zrobiłem ze sturoduru ponieważ chcę zobaczyć jak będzie mi szło w tym temacie, a jak wiadomo są najtańsze i dlatego nie chcę inwestować milionów na początek a się okaże, że nie będę w stanie prowadzić pasieki to nie wiele stracę a gdy będzie inaczej to zmienię na drewniane. Edited February 8, 2018 by Kamhkillo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosut 98 Posted February 8, 2018 (edited) Witaj na forum, chyba poznaliśmy się w Pszczelej? Mogłeś założyć swój temat z powitaniem. Edited February 8, 2018 by Kosut Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamhkillo 14 Posted February 8, 2018 Na pewno nie spotkaliśmy się. A już nie chciałem zaśmiecać forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomzo 21 Posted February 13, 2018 Witam Może się przedstawię, mam na imię Kamil i pochodzę z województwa Lubelskiego mam prawie 30 lat i w tym roku zaczynam pszczelarzenie. Niestety nie mam nikogo w okolicy kto mógłby mnie uczyć i wprowadzać w tajniki tego zacnego zajęcia. Czytam i czytam, aż w końcu trafiłem na to forum gdzie znalazłem wiele odpowiedzi na moje pytania. I to chyba tyle. Aha Mam już ule wielkopolskie 10r, sam zrobiłem ze sturoduru ponieważ chcę zobaczyć jak będzie mi szło w tym temacie, a jak wiadomo są najtańsze i dlatego nie chcę inwestować milionów na początek a się okaże, że nie będę w stanie prowadzić pasieki to nie wiele stracę a gdy będzie inaczej to zmienię na drewniane. Witam kolegę nowicjusza.Też się uczę pszczelarzenia i dobrze trafiłeś logując się na tym forum,dużo wiedzy w detalach już z tego forum wyczytałem a w nagłych wypadkach to tutejsze Majstry szybko w postach odpowiadają-pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 912 Posted February 13, 2018 Witam Może się przedstawię, mam na imię Kamil i pochodzę z województwa Lubelskiego mam prawie 30 lat i w tym roku zaczynam pszczelarzenie. Niestety nie mam nikogo w okolicy kto mógłby mnie uczyć i wprowadzać w tajniki tego zacnego zajęcia. Czytam i czytam, aż w końcu trafiłem na to forum gdzie znalazłem wiele odpowiedzi na moje pytania. I to chyba tyle. Aha Mam już ule wielkopolskie 10r, sam zrobiłem ze sturoduru ponieważ chcę zobaczyć jak będzie mi szło w tym temacie, a jak wiadomo są najtańsze i dlatego nie chcę inwestować milionów na początek a się okaże, że nie będę w stanie prowadzić pasieki to nie wiele stracę a gdy będzie inaczej to zmienię na drewniane. Witaj Kamilu . Czuj się u nas jak u siebie . Nie wiem z jakiego rejonu Lubelszczyzny jesteś , ale pszczelarzy tam na pewno nie brakuje . Jest z Lubelszczyzny m.innymi nasz Kolega Jurek - Dudi - Ojciec Polskiego ula styrodurowego Wspaniałym pszczelarzem i kolegą jest Piotr Różyński z Kraśnika . Prezes Wojewódzki PZP . Znany z matek kaukaskich . Że o Jego Ojcu i Synu nie wspomnę Są też wykładowcy z Pszczelej Woli - Mariusz Chachuła i Tomek Kędziora . I wielu innych ... Pozdrawiam. Robert Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosut 98 Posted February 14, 2018 Robi - kolega jest z mojego rejonu czyli północno- zachodnia lubelszczyzna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamhkillo 14 Posted February 14, 2018 Robi - kolega jest z mojego rejonu czyli północno- zachodnia lubelszczyzna. Hej a w jakiej miejscowości mieszkasz??? Zauważyłem w Twoim profilu że okolice Łukowa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 912 Posted February 14, 2018 Robi - kolega jest z mojego rejonu czyli północno- zachodnia lubelszczyzna. No to już znalazł pszczelarza w okolicy Macie do siebie 22 km drogą . A polami mniej - niecałe 20 km. Hej a w jakiej miejscowości mieszkasz??? Zauważyłem w Twoim profilu że okolice Łukowa. Popatrz na nick Andrzeja i już będziesz wiedział 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamhkillo 14 Posted February 14, 2018 No to już znalazł pszczelarza w okolicy Macie do siebie 22 km drogą . A polami mniej - niecałe 20 km. Popatrz na nick Andrzeja i już będziesz wiedział O żesz Kosuty tak??? Na tym forum Robson na Ciebie zawsze można liczyć z tego co już zauważyłem. Hej a zauważyliście u Siebie pierwsze znaki wiosny? W poniedziałek jak byłem z synem na sankach to zauważyłem pierwsze bazie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 912 Posted February 14, 2018 Oddzieliłem posty z tematu Emila .Kamilu jeśli masz inny pomysł na Twój temat to daj znać , to zmienię . zauważyliście u Siebie pierwsze znaki wiosny? W poniedziałek jak byłem z synem na sankach to zauważyłem pierwsze bazie. Bazie już dosyć nabrzmiałe nawet na północy kraju .Przebiśniegi szykują się do wypuszczenia pączków nad ziemię .Wiosna idzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosut 98 Posted February 15, 2018 (edited) Swoją drogą Robi nie pracowałeś jeszcze jako detektyw, a widzę pewne predyspozycje Edited February 15, 2018 by Kosut Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 912 Posted February 15, 2018 Swoją drogą Robi nie pracowałeś jeszcze jako detektyw, a widzę pewne predyspozycje Zdarzyło się w 1987r. Po 2 dniowym "własnym śledztwie" na Górnym Śląsku odnalazłem uciekinierkę z domu , której przez kilka dni nie mogli znaleźć rodzice i milicja . Przypomniałeś mi zupełnie przypadkowo dawne , szkolne czasy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamhkillo 14 Posted April 24, 2018 Witajcie ponownie. No i z dumą mogę się pochwalić iż dziewczyny dzisiaj trafiły na moje włości. Trzy rodzinki na 9 ramkach wlkp każda, bez ofiar się nie obyło dostałem strzała odrazu po wejściu na pasieczysko u pszczelarza od, którego brałem owe dziewczyny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 912 Posted April 25, 2018 bez ofiar się nie obyło dostałem strzała odrazu po wejściu na pasieczysko u pszczelarza od, którego brałem owe dziewczyny. A mi się jeszcze w tym roku nie zdarzyło . Mimo , że przez kilka dni biegałem całymi dniami po pasieczysku z piłą , łopatą , taczką ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nacek 347 Posted April 25, 2018 Robert ty chyba za szybko biegasz i nie mogą cię dogonić 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamhkillo 14 Posted April 25, 2018 A to tylko przez własną głupotę dostałem, ale chociaż nie wystąpiła żadna reakcja alergiczna Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAZI 251 Posted May 19, 2018 Spóźnione ale WITAM! Quote Share this post Link to post Share on other sites