Robi_Robson 831 Report post Posted November 2, 2017 W tej jesiennej kolorystyce , to te niemalowane ładnie wtapiają się w otoczenie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Report post Posted November 2, 2017 W tej jesiennej kolorystyce , to te niemalowane ładnie wtapiają się w otoczenie . wręcz idealne maskowanie Quote Share this post Link to post Share on other sites
PiotrekF 238 Report post Posted November 2, 2017 Właśnie .... W tej jesiennej kolorystyce , to te niemalowane ładnie wtapiają się w otoczenie . .... to "otoczenie" (jako posadowienie) szczególnie mi się podoba. PF Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomzo 21 Report post Posted November 2, 2017 Super zaplecze pożytkowe-gratulacje! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Report post Posted December 29, 2018 Cześć i czołem!Dawno mnie nie było, więc mała aktualizacja Pasieka była, jest i będzie Z 20 rodzin zrobiło się 45. Sezon bardzo udany, szybki i intensywny. Pomału powstaje nowe pasieczysko, oczywiście na skraju lasu.Docelowo planuję maksymalnie po 40 uli w jednym miejscu. Zrobiłem dzisiaj kontrolę pasiek. Wszystkie rodziny żyją, pokarmu pod dostatkiem. Przy okazji zapraszam na mój kanał YT, który zamierzam rozwijać https://www.youtube.com/channel/UCvqmR_T6lZaOohICC-KnPCw Pozdrawiam! 2 Tadek11 and piotrpodhale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 831 Report post Posted December 30, 2018 Zastanawia mnie czemu na zimę zostawiłeś w lesie niektóre ule na 3 korpusach ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Report post Posted December 30, 2018 (edited) Hej Robert.Pierwsze zdjęcie, ule po prawej spięte pasami?Jeśli o te Ci chodzi to są to MiniPlusy złożone do kupy.Wielu zimuje jest po dwa korpusy, ja dla świętego spokoju zimuję je na trzech Edited December 30, 2018 by vszu82 2 piotrpodhale and Robi_Robson reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotrpodhale 1,153 Report post Posted December 30, 2018 Hej Robert. Pierwsze zdjęcie, ule po prawej spięte pasami? Jeśli o te Ci chodzi to są to MiniPlusy złożone do kupy. Wielu zimuje jest po dwa korpusy, ja dla świętego spokoju zimuję je na trzech Daszki i niektóre korpusy z miodolandu ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Report post Posted December 30, 2018 Daszki i niektóre korpusy z miodolandu ? Tak, do miniplusa zamawiałem u nich korpusy, powałko-podkarmiaczki i daszki. Dennice robię sam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotrpodhale 1,153 Report post Posted January 3, 2019 No też gospodaruję na miniplusach.Widzisz męczymy się ale poco? tutaj na filmie gość mistrzu!!! otworzył mi oczy,Nobel pewny. :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Report post Posted January 3, 2019 Ja pierdziu.... nie wierzę... !? Ja tego Pana nie oglądam, ale teraz obejrzałem co wrzuciłeś i nie ogarniam... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vincent vega 67 Report post Posted January 3, 2019 Te rodzinki, o których wspominał to są te w tych klateczkach? Ciekawe jak z takiej kilku-pszczelej rodziny jeszcze odkład 1 kwietnia zrobić...? Podobnie jak przedmówca nie wiem za bardzo o cho chodzi w tym filmie.... hmmm... Quote Share this post Link to post Share on other sites
cegielka 20 Report post Posted January 4, 2019 My tego nie ogarniemy - to już jest najwyższy poziom "odpału" na punkcie pszczół. Gościu chyba jeszcze nie wypocił wszystkiego po Sylwestrze - albo zwyczajnie robi sobie jaja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadek11 987 Report post Posted January 4, 2019 Te rodzinki, o których wspominał to są te w tych klateczkach? Ciekawe jak z takiej kilku-pszczelej rodziny jeszcze odkład 1 kwietnia zrobić...? Podobnie jak przedmówca nie wiem za bardzo o cho chodzi w tym filmie.... hmmm... To są jakieś wygłupy na YT. Pamiętacie jak ktoś kiedyś pokazał że wstawił do ula kość wołową Jest jeszcze jeden taki wspaniały pszczelarz który nazwał się " Ciacho" może mniej kontrowersyjny , ale żeby tak się nazwać jak mówią na faceta striptizera w stringach ? Kiedyś moja żona opowiadała że widziała jakąś kobitkę starszą na targowisku w bluzce na piersiach z napisem "fu*k you" pewnie kupiła w ciuchlandzie bluzkę i nie znała angielskiego ? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirek. 56 Report post Posted January 4, 2019 ciacho bo ma cukiernie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadek11 987 Report post Posted January 4, 2019 ciacho bo ma cukiernie A to wszystko wyjaśnia ? Ale kto o tym wie ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
marcino91 34 Report post Posted January 4, 2019 Nie wiem co w tym dziwnego. Ja swoje pszczoły we wrześniu po zakarmieniu zabieram nad morze na kilka dni. Jak pooddychają powietrzem z jodem to znacznie lepiej zimują i mają szybszy rozwój wiosenny. Tylko na plaży wylotki trzeba na południe skierować, bo w przeciwnym razie sporo piasku do ula się dostanie z wiatrem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 831 Report post Posted January 4, 2019 na plaży wylotki trzeba na południe skierować, bo w przeciwnym razie sporo piasku do ula się dostanie z wiatrem Odwrotnie ! Jak nawpada do uli bursztynów , to zrobisz dla bzyków leczniczą nalewkę Quote Share this post Link to post Share on other sites
marcino91 34 Report post Posted January 4, 2019 A widzisz mądrego to dobrze posłuchać Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirek. 56 Report post Posted January 4, 2019 Tadek a tak jak już o ciacho gdamy czemu uważasz że szarlatan ? to że izoluje matki czy ziołomiody robi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
daro 932 Report post Posted January 4, 2019 Toż Tadek też robi zioło . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadek11 987 Report post Posted January 4, 2019 Tadek a tak jak już o ciacho gdamy czemu uważasz że szarlatan ? to że izoluje matki czy ziołomiody robi? Sorry , ale je tego słowa nie użyłem W zasadzie nawet nie chcę go oceniać pod względem pszczelarskim , ale nazwać siebie na YT "Ciacho " to obciachowe Toż Tadek też robi zioło . Zgadza się Darek w ubiegłym roku robiłem miód pitny ziołowy ala wermut Martini Bianko i wyszedł super , jeszcze zostało pół balonu Quote Share this post Link to post Share on other sites
daro 932 Report post Posted January 4, 2019 Ajtam ajtam , zaraz obciach . Laski lecą na takie ciacha . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadek11 987 Report post Posted January 5, 2019 Ajtam ajtam , zaraz obciach . Laski lecą na takie ciacha . To trzeba by spytać nasze laski z forum Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Report post Posted January 5, 2019 Za 100 zł i dwa duże słoiki miodu kupiłem dzisiaj trochę materiału Coś się z tego wyklepie do pasieki.Są to kanciaki z palet od stali. Jedyny minus to po dwa gwoździe na końcach.Długość 80 i 120 cm.Trochę zabawy z wyciąganiem ich będzie, ale chyba warto 2 Robi_Robson and Krzychu reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites