Nacek 347 Posted January 5, 2019 Paweł tylko uważaj bo te gwoździe pierścieniowe którymi zbijają palety lubią się urywać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 922 Posted January 5, 2019 Tani materiał może drogo kosztować jak frez pojedzie po gwoździach .Te kantówki to ja bym na Twoim miejscu wykorzystał na szkielety korpusów. A do cięcia tania tarcza z allegro za kilkanaście złotych Ja dziś i frez załatwiłem na wkręciei jeszcze wylot/króciec do odciągu przy frezarce potrzaskał w drobny makDobrze , że odłupany kawałek materiału poleciał w stronę odciągu trocin, a nie w przeciwną , bo by mnie ustrzeliło Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Posted January 6, 2019 Wiem, wiem, będę uważał, a stara tarcza na pewno się znajdzie w stolarni Na razie niech sobie z miesiąc poleży w ogrzewanym pomieszczeniu i dojdzie do siebie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vincent vega 67 Posted February 2, 2019 Nie każdy ogląda z YouTuba więc warto dać tutaj Strona na Pomagam.pl Romka: https://pomagam.pl/0cuvvfe9 Dziękuję! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robi_Robson 922 Posted February 2, 2019 Dolne beleczki robiłem do grudnia 20018 tak jak Ty .Ale ... czasem wystarczył jakiś paproch , wiór i wtedy robił się za duży luz na czopie .a wióry często padają na stół .Masz w stolarni masę frezów , więc zasugeruję Ci , żeby założyć od razu dwa o jednakowej średnicy .Szerokość frezów jest mniej istotna , bo wystarczy wyregulować wysokość wałkiem , lub pierścieniami dystansowymi .W tym roku specjalnie kupiłem dwa jednakowe nowe frezy i teraz po ustawieniu rozstawy pomiędzy nimi już nie ma prawa być luzu na czopie .Poza tym każdą deseczkę zamiast 4x strugasz tylko 2xA Romek ... pomału podnosi się z popiołów .Stąd nowa nazwa Jego pasieki ... Feniks Ale dużo jeszcze pracy i kapitału potrzeba , żeby wrócić do poziomu sprzed spalenia .Na pewno kilka lat .Kto może niech pomoże . Quote Share this post Link to post Share on other sites
vszu82 29 Posted February 3, 2019 Masz w stolarni masę frezów , więc zasugeruję Ci , żeby założyć od razu dwa o jednakowej średnicy . Szerokość frezów jest mniej istotna , bo wystarczy wyregulować wysokość wałkiem , lub pierścieniami dystansowymi . W tym roku specjalnie kupiłem dwa jednakowe nowe frezy i teraz po ustawieniu rozstawy pomiędzy nimi już nie ma prawa być luzu na czopie . Poza tym każdą deseczkę zamiast 4x strugasz tylko 2x Właśnie nie miałem dwóch frezów prostych o tej samej średnicy, Ale już to ogarnąłem, następna partia będzie frezowana na dwa frezy 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites