Gość Imker Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam 10 dni temu poddałem do odkładu unasienniona matkę i do dzisiaj żadnego jajeczka.... na dodatek jakas bardzo nędzna się zrobiła ta matka inne poddawane w tym samym czasie są dużo większe no i czerwią...chyba już z niej nic nie będzie? dzisiaj mija równe 14 dni jak poddałem 2 matki jednodniowe i też jajeczek brak... dorodne "szerokie w biodrach " wolno sobie spacerują po plastrach no i tylko tyle.... nie wiem czy się jeszcze wstrzymać parę dni z nimi czy raczej już z nich pociechy nie będzie? Pozdrawiam Cytuj
sok_mir Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Pyt nr 1 Matki czasami czekaja z czerwieniem az sie caly czerw wygryzie, no ale masz porownanie, ze inne lepirj wygladaja i czerwia, tak ze moze cos z nia nie halo Pyt nr 2 Ja sa ladne tzn unasiennily sie , poczekaj jescze kilka dni, pewnie lada dzien zaczna sypac jajami. Pozdrawiam Cytuj
radek40 Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Unasienniona ze sprawdzonym czerwieniem powinna już czerwic chyba ,że sztucznie to różnie bywa, z jednodniówkami czekaj czasami tak bywa, ale jak są tłuste to zaraz zaczną.Pozdrawiam Cytuj
Gość Imker Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 też mi sie wydaje że z nią coś nie halo wygląda jak licha jednodniówka. tak jest unasienniona ze sprawdzonym czerwiem Cytuj
wreichert Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Artur skąd jesteś dokładnie? Też jestem z opolskiego. Waldek Cytuj
Gość Imker Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 jednodniówki dzisiaj ruszyły "du*y" chyba się wystraszyły a co do unasiennionej jeszcze pare dni i będzie mniejsza od zwykłej robotnicy ale złożyłem reklamację bo była taka możliwość i we wtorek będzie nowa "nioska" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi