kamdr Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 Witam, czy istnieje gdziekolwiek możliwość zakupienia zasiedlonego ulika weselnego? Z góry uprzejmie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam! Quote
Xpand Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 Ja się nigdy nie spotkałem. Przypuszczam jednak, że gdybyś poprosił kogoś, kto ma takich ulików więcej, to mógłby Ci sprzedać. Pozostaje pytanie o jaki ulik weselny Ci chodzi i czemu sam nie chcesz go zasiedlić? Quote
Beeman Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 1 hour ago, kamdr said: czy istnieje gdziekolwiek możliwość zakupienia zasiedlonego ulika weselnego? Pewnie ze tak. Mam ich 30+. A tak powaznie to wyjmij ramke z ula, (larwa, czerw, pokarm) potnij na wymiar ramki z weselnego. Weselnego ze zrobionymi ramkami wkladasz to tego samego ula do pustego korpusa. 20 min i masz zasiedlony weselny. Troche pszczoly wróci ale wiekszosc zostanie. 30 minut i weselny gotowy. Quote
Recommended Posts