ikop74 Opublikowano 5 Lipca 2020 Opublikowano 5 Lipca 2020 (edytowane) Chciałam zapytać wszystkich używających z konieczności okularów korekcyjnych, szczególnie krótkowidzów, jak sobie radzicie z siatką na głowie i czy cokolwiek w ramce widzicie przez tą siatkę.. Bo nie ukrywam, ze to iż oberwałam ostatnio w brew wynikło z tego, że kapelusza używam (ps. używałam..., bo od czwartku postanowiłam być grzeczna.. ) bardzo rzadko, bo mając okulary z minusem i do tego ta siatka czarna, to wszystko sprawia, że widzę w tym kiepsko i zobaczyć przez tę siatkę jajeczko, to naprawdę trzeba wysiłku... przez okulary nie ma szans, najczęściej patrzę pod okularami, wtedy z bliska dobrze widzę. Ale dziś pod okularami widziałam tylko czarną siatkę, jajeczek nie dojrzałam, tylko larwy, mam nadzieję, że ich tam rzeczywiście nie było... I tu pytanie, czy komuś z Was udało się może gdzieś kupić kapelusz z jasną siatką? Albo może jakiś inny patent, przyłbicę lub coś podobnego z szybką? Jeśli tak to będę wdzięczna za podpowiedź co mogę zrobić, żeby sobie komfort i przyjemność pracy poprawić. Bo w siatce niestety cała przyjemność z obcowania z pszczołami idzie się paść i bardziej mnie to frustruje niż cieszy... Tak na marginesie, to pomyślałam sobie, że to chyba genetyczne że mam z siatką problem, bo mam kuzyna, który już ma 4 dzieci i się kiedyś skarżył, że żona go do siebie nie dopuszcza, bo on w gumce żadnej przyjemności nie ma i chciałby tylko bez... Edytowane 5 Lipca 2020 przez ikop74 1 Cytuj
Nacek Opublikowano 5 Lipca 2020 Opublikowano 5 Lipca 2020 (edytowane) Na minusach się nie znam, używam plusów, ale też mam problem bo w nich widzę tylko z bliska, i ciągle zdejmuje i ubieram okulary, przez to są szybko upaciane i wtedy już nie widzę ani z bliska ani z daleka. W jasnej siatce odbija się światło i widać jeszcze gorzej, wypróbuj sobie odwracając kapelusz przód na tył. Ps Żonie kuzyna powiedz aby się tak nie przejmowała, przecież pięć stuwek po drodze nie chodzi? Edytowane 5 Lipca 2020 przez Nacek Cytuj
Beeman Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) 5 hours ago, ikop74 said: I tu pytanie, czy komuś z Was udało się może gdzieś kupić kapelusz z jasną siatką? Dlatego wlasnie jest ciemnego koloru aby widziec. Przez biala siatke kiepsko widac. Mysle ze wizyta u okulisty bedzie odpowiedza na twoje problemy. Edytowane 6 Lipca 2020 przez Beeman 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi