Ślężańskie Miody Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Witam ponownie, Dostałem pytanie od koleżanki która jakoś w grudniu kupiła odemnie pyłek. Trzymała go w lodówce przez cały czas i zastanawia się czy jeszcze jest zdatny do spożycia. Jak sądzicie? Pozdrawiam, Daniel Quote
MDR Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Dostałem pytanie od koleżanki która jakoś w grudniu kupiła odemnie pyłek. Trzymała go w lodówce przez cały czas i zastanawia się czy jeszcze jest zdatny do spożycia. (...) O ile był wysuszony i szczelnie zamknięty to tak, Jak nie był wysuszony-świeży, to powinien być w zamrażalniku, w lodówce zapleśnieje albo stęchnie... I lodówkowe zapachy będzie chłonął ... Quote
Ondrej Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Mogę powiedzieć z mojego doświadczenia. Trzymałem pyłek w lodówce ok. 5 miesięcy. Jeśli wcześniej był przemrożony, a potem trzymany w lodówce ale szczelnie zamknięty np.: w słoiku albo we folii to na bank będzie zdatny. I wtedy zapachów z lodówki raczej też nie wchłonie mój nie wchłonął. Ale najlepiej przeprowadzić badanie organoleptyczne (powąchać, posmakować) bo faktycznie może być tak jak napisał Maciej, może dostać pleśni albo zatęchnąć. Quote
Ślężańskie Miody Posted September 15, 2015 Author Posted September 15, 2015 Fajno dzięki za informacje Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.