Ślężańskie Miody Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Witam ponownie, Dostałem pytanie od koleżanki która jakoś w grudniu kupiła odemnie pyłek. Trzymała go w lodówce przez cały czas i zastanawia się czy jeszcze jest zdatny do spożycia. Jak sądzicie? Pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MDR Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dostałem pytanie od koleżanki która jakoś w grudniu kupiła odemnie pyłek. Trzymała go w lodówce przez cały czas i zastanawia się czy jeszcze jest zdatny do spożycia. (...) O ile był wysuszony i szczelnie zamknięty to tak, Jak nie był wysuszony-świeży, to powinien być w zamrażalniku, w lodówce zapleśnieje albo stęchnie... I lodówkowe zapachy będzie chłonął ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ondrej Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Mogę powiedzieć z mojego doświadczenia. Trzymałem pyłek w lodówce ok. 5 miesięcy. Jeśli wcześniej był przemrożony, a potem trzymany w lodówce ale szczelnie zamknięty np.: w słoiku albo we folii to na bank będzie zdatny. I wtedy zapachów z lodówki raczej też nie wchłonie mój nie wchłonął. Ale najlepiej przeprowadzić badanie organoleptyczne (powąchać, posmakować) bo faktycznie może być tak jak napisał Maciej, może dostać pleśni albo zatęchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ślężańskie Miody Opublikowano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Fajno dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.