Ślężańskie Miody Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Witam ponownie, Dostałem pytanie od koleżanki która jakoś w grudniu kupiła odemnie pyłek. Trzymała go w lodówce przez cały czas i zastanawia się czy jeszcze jest zdatny do spożycia. Jak sądzicie? Pozdrawiam, Daniel Cytuj
MDR Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Dostałem pytanie od koleżanki która jakoś w grudniu kupiła odemnie pyłek. Trzymała go w lodówce przez cały czas i zastanawia się czy jeszcze jest zdatny do spożycia. (...) O ile był wysuszony i szczelnie zamknięty to tak, Jak nie był wysuszony-świeży, to powinien być w zamrażalniku, w lodówce zapleśnieje albo stęchnie... I lodówkowe zapachy będzie chłonął ... Cytuj
Ondrej Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Mogę powiedzieć z mojego doświadczenia. Trzymałem pyłek w lodówce ok. 5 miesięcy. Jeśli wcześniej był przemrożony, a potem trzymany w lodówce ale szczelnie zamknięty np.: w słoiku albo we folii to na bank będzie zdatny. I wtedy zapachów z lodówki raczej też nie wchłonie mój nie wchłonął. Ale najlepiej przeprowadzić badanie organoleptyczne (powąchać, posmakować) bo faktycznie może być tak jak napisał Maciej, może dostać pleśni albo zatęchnąć. Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 Fajno dzięki za informacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi