Gontryk Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 Witam serdecznie, przyznam, że osobiście uwielbiam miód i zawsze starałam się o jego regularny zakup. Jednak w tym momencie, co tu dużo mówić jestem w ciąży, więc zastanawiam się czy nadal mogę go jeść. Słyszałam, że sporo produktów ma zły wpływ na dziecko, także wolałam się upewnić jak to wygląda w przypadku miodu. Co prawda znalazłam artykuły takie jak ten, gdzie miód jest wręcz zalecany, no ale najlepiej jest zapytać się u źródła, także u pszczelarzy Jeśli macie na ten temat jakieś informacje to proszę serdecznie o podzielenie się nimi. Cytuj
michal79 Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 54 minuty temu, Gontryk napisał: Witam serdecznie, przyznam, że osobiście uwielbiam miód i zawsze starałam się o jego regularny zakup. Jednak w tym momencie, co tu dużo mówić jestem w ciąży, więc zastanawiam się czy nadal mogę go jeść. Słyszałam, że sporo produktów ma zły wpływ na dziecko, także wolałam się upewnić jak to wygląda w przypadku miodu. Co prawda znalazłam artykuły takie jak ten, gdzie miód jest wręcz zalecany, no ale najlepiej jest zapytać się u źródła, także u pszczelarzy Jeśli macie na ten temat jakieś informacje to proszę serdecznie o podzielenie się nimi. Jeśli jesteś zdrowa (nie masz cukrzycy powiązanej z ciążą, albo zespołu jelita wrażliwego), to miód jest dla Ciebie. Są pewne historie związane z bardzo małymi dziećmi. W miodzie mogą być przetrwalniki różnych bakterii i układ pokarmowy niemowlęcia nie posiada jeszcze dobrej flory bakteryjnej, przez co jest wrażliwy na inwazje. Starsze dzieci i dorośli nie mają tego ryzyka, a podczas ciąży wszelkie produkty spożywcze przedostają się do dziecka przez Twoją krew i łożysko - tylko już "samo dobre". 1 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 29 Listopada 2022 Opublikowano 29 Listopada 2022 To jeszcze podpowiem : doskonale 'leczy' spierzchnięte usta (teraz będzie taki okres) , 'trudno gojące' się rany , oparzenia .... wystarczy nanieść (posmarować) na i ..... PF Cytuj
Beeman Opublikowano 30 Listopada 2022 Opublikowano 30 Listopada 2022 P. Karolino o takich rozterkach nalezy rozmawiac z doktorem rodzinnym. Pomyslnego rozwiazania i zdrowego dzieciaczka pani zycze. 3 Cytuj
Beeman Opublikowano 30 Listopada 2022 Opublikowano 30 Listopada 2022 Ale czy wiesz, dlaczego dzieci nie mogą jeść miodu? W tym artykule to wyjaśniamy. Nie przegap tych ważnych informacji! https://krokdozdrowia.com/dzieci-nie-moga-jesc-miodu-czy-wiesz-dlaczego/ A za rok zachecamy do kupowania miodu najlepiej prosto od lokalnego pszczelarza, gdyz miod to zdrowie. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi