Turqs Opublikowano Środa o 12:42 Opublikowano Środa o 12:42 W tym roku roku do obróbki wosku używałem wody ze zmiękczacza. Nie było to celowe lecz poprostu urządzenie zostało podłączone na przyłączu. Cały proces topienia jak w poprzednich latach. Mam wrażenie, ze wosk z przeczerwionych ramek jest jaśniejszy. Czy ktoś zauważył może taka różnicę? Cytuj
manio Opublikowano Środa o 13:06 Opublikowano Środa o 13:06 22 minuty temu, Turqs napisał(a): W tym roku roku do obróbki wosku używałem wody ze zmiękczacza. Nie było to celowe lecz poprostu urządzenie zostało podłączone na przyłączu. Cały proces topienia jak w poprzednich latach. Mam wrażenie, ze wosk z przeczerwionych ramek jest jaśniejszy. Czy ktoś zauważył może taka różnicę? tak , od lat stosuję wodę demi z odwróconej osmozy . Kiedyś spróbowałem deszczówki z beczki pod rynną i tez było wyraźnie lepiej - to też miękka woda . Nawet szare mydło się pieni na bogato w takiej wodzie Wosk zauważalnie jaśniejszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi