Robi_Robson Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Wielu z nas ma w swoich pasiekach ule , z których niekoniecznie bierzemy miód .Które służą głównie temu , żeby cieszyć nasze i naszych gości oczy .Proponuję , żeby w tym jednym miejscu zgromadzić zdjęcia takich uli .Jedni będą mogli się pochwalić , inni popatrzeć i nacieszyć oczy , a dla jeszcze innych będzie to inspiracja do stworzenia czegoś własnego .Stwórzmy razem wspólnie taką naszą galerię . Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Nr 1 w galerii , to kłoda brzozowa znajdująca się w Rakowie (Świętokrzyskie)Ozdoba pasieki naszego ś.p. Przyjaciela Adama - Malona . Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Mój jedyny ul warszawski poszerzony .Trzy przedwojenne korpusowe słomianki pruskieBarć mieszcząca 24 ramki wlkp.+ w razie potrzeby dodatkowo 10szt. 1/2 wlkp.I jeszcze zainspirowany Birkutową beczką do kapusty stworzyłem własną .Aktualnie jest zasiedlona Cytuj
sok_mir Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Robert nie chce nic wytykac administracji , ale jest juz taki temat , zalozony przez kolege z Francji Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Robert nie chce nic wytykac administracji , ale jest juz taki temat , zalozony przez kolege z Francji No właśnie zdawało mi się , że był z tymi duuużymi ulami na trawniku we Francji i nie mogłem znaleźć . Pomyślałem , że to było na starym... Jak znajdę to uporządkuję Cytuj
sok_mir Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Robert ten ul z beczki to tylko ozdobny? ile masz tam ramek, jak trzeba to czy jest tam miejsce na nadstawki, moze jakies zdjecia ze srodka ? Cytuj
Słowian Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Super takie ule ja zrobię kiedyś coś podobnego ale tak żeby jednak trzymać tam pszczoły Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Robert ten ul z beczki to tylko ozdobny? ile masz tam ramek, jak trzeba to czy jest tam miejsce na nadstawki, moze jakies zdjecia ze srodka ? Jest tam kilka ramek (nie pamiętam nawet ile ) zupełnie nietypowych . Zbliżonych do wz . Nadstawka też jest z kilkoma rameczkami 1/2 wlkp. Ciasny ulik , ale to nie jest ul produkcyjny , tylko dowód na to , że pszczoły można trzymać nawet w beczce po kapuście Zdjęć wnętrza nie mam i z oczywistych względów teraz nie zrobię . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi