Jump to content
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Recommended Posts

Posted

Tak jak w tytule, jakie sa lub jakie polecacie czasopisma zwiazane z pszczolami. Chcialem cos zaprenumerowac. Najbardziej by mnie interesowalo pol na pol  , o pszczolach i o ogrodnictwie , szczepienie drzewek przycinanie i takie tam, ale moze byc tylko o pszczolach z jak najmniejsza iloscia reklam, chociaz dzis to pewnie nie uniknione ;)

Posted

też się nad tym zastanawiałem w zeszłym roku jednak odpuściłem wersje papierowe na rzecz e-prenumeraty, którą wykupiłem na pasieka24.pl. Kierowałem się głównie ceną. Było trochę taniej niż prenumerata wersji papierowej  :P i w sumie nie żałowałem. E-prenumerata dała mi też dostęp do artykułów archiwalnych, treści książek tego wydawnictwa.

Jak wówczas robiłem rozeznanie to na forach wspominano, że inne pszczelarskie gazety jakoś "nie nadążają" - nie idą z duchem czasu :| nie wiem ile w tym prawdy - nie kupiłem innej wiec to nie sprawdzona informacja. Pasieka niby daje radę ale naszpikowana jest reklamami....jak dla mnie ok.

Posted

Prenumeruję "Pasiekę" drugi rok i jakoś mnie nie powala. Czytam "Pszczelarstwo" z lat 2003-2007 i bardziej do mnie dociera, ale nie wiem jak to teraz wygląda... Stare numery dostałem w prezencie i praktycznie w każdym mam zaznaczone artykuły godne, moim zdaniem, uwagi.

Posted

W moim przypadku z racji tego gdzie mieszkam to wchodzi w gre tylko e-prenumerata :( chociaz preferuje o wiele bardziej slowo drukowane, jakos bardziej do mnie dociera :)