kaka91 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam, Mam po dziadku stara miodarke 3 plastrowa ocynkowana. Posiada ona widoczne slady rdzy. Mam pytanie jak najlepiej ja odpicowac by bylo dobrze. Wyczyscic papierem sciernym z rdzy i co dalej zrobic by sluzyla jeszcze przez iles lat. Podpowiedzcie prosze bo szkoda miodarki jak jest cala sprawna. Pozdrawiam Cytuj
Bożena Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Można pomalować lakierem spożywczym. http://allegro.pl/zj-lakier-spozywczy-alvis-i6132157813.html Cytuj
pastaga Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam, Mam po dziadku stara miodarke 3 plastrowa ocynkowana. Posiada ona widoczne slady rdzy. Mam pytanie jak najlepiej ja odpicowac by bylo dobrze. Wyczyscic papierem sciernym z rdzy i co dalej zrobic by sluzyla jeszcze przez iles lat. Podpowiedzcie prosze bo szkoda miodarki jak jest cala sprawna. Pozdrawiam Wyczyściłem dokładnie z rdzy, pomalowałem białą farbą przeznaczoną do malowania zabawek dla dzieci, następnie kilkukrotnie pomalowałem lakierem ALVIS (ma skład identyczny jak klej polimerowy więc możesz użyć tego drugiego). Edit: znalazła już nowego nabywce, a ja cieszę się nierdzewką. Cytuj
kaka91 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dzieki za podpowiedzi. Wypiaskuje ja i pomaluje ALVISEM to ten sezon mi jeszcze posłuży. Juz zaczynam odkładać na nową...ale wiecie poczatki sa zawsze trudne pod wzgledem finansowym. Nie poddaje sie i brnę dalej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi