wreichert Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 Witam, mam zamiar (a w zasadzie już mam) dwa startery w skrzynkach odkładowych wielkości 1/2 korpusu wlkp. Jest to sama pszczoła zmieciona z miodni , bez matki, bez ramek. Zanim podam matkę chciałbym je odymić apiwarolem. Pytanie jaka dawka? 1/2 tabletki to wystarczy ? i ile razy? Waldek Cytuj
daro Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 A po cóż do startera matka ??????????? Chyba odkładu. Starter służy do przyjęcia larw . Starczy tabletka jak odkład. Cytuj
wreichert Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2018 A po cóż do startera matka ??????????? Chyba odkładu. Starter służy do przyjęcia larw . Starczy tabletka jak odkład. Ok Daro, pomyliłem nazewnictwo. Fachowo to się chyba nazywa "pakiet". Chodziło mi o taki odkład bez czerwiu - sama młoda pszczoła.Poszła jedna tabletka na małą odkładówkę . Pszczoły przeżyły. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi