irkor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Drogi Kolego,Problem jest bardziej poważny i złożony niż by mogło się wydawać. Dlatego należy podjąć w te pędy natychmiastowe działania. Można przypuszczać, że dochodzi do wpadania i topienia się nie tylko Twoich sklenarek, ale również różnego rodzaju biegaczowatych, modraszkowatych, błonkoskrzydłych, pszczołowatych i wielu innych owadów objętych ochroną całkowitą. A to już nie żarty, bo basen Twojego Sąsiada wpływa na zachowanie właściwego stanu ochrony gatunków. W trybie pilnym wezwij sąsiada do odpowiedniego zabezpieczenia basenu i rozważ powiadomienie Greenpeace oraz innych organizacji ekologicznych. No i jeszcze jedna ważna sprawa. Dokonaj jeszcze dzisiaj szczegółowych oględzin przedmiotowego basenu i oczywiście jako życzliwy sąsiad spytaj w Gminie, czy czasami nie należało wystąpić przed jego budową o zgłoszenie robót budowlanych. Tak więc Kolego Vincent Vega głowa do góry i zacznij działać, bo wytopi ci wszystkie pszczoły, które nie zapominajmy są już gatunkiem ginącym. 1 Cytuj
vincent vega Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Pani od ubezpieczenia oddzwoniła wczoraj. Wysłała zapytanie do tzw. centrali gdzie poinformowali ją , że owszem mają takie ubezpieczenie ale jest to rozszerzenie do innego ubezpieczenia. Tak więc ja nie mając innego ubezpieczenia majątkowego w TUW nie mogę rozszerzyć go o ubezpieczenie pasieki i jest jej przykro bo ładnie i ciekawie opowiadałem o pszczołach - hehehe. OK, nie chce mi się tam wydzwaniać i tłumaczyć - spróbuję w Polance. Cytuj
lalux5 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Jeżeli okaże się ,, cwaniakiem" i będzie mu zależało na dokopaniu , to pszczelarz jest na przegranej pozycji. Parę sytuacji tego dowiodło , i nie liczył bym na opamiętanie naszych sądów.Spróbować polubownie , iść na przeczekanie , ubezpieczyć tak! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi