Tadek11 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 Zgnilec atakuje te wzorcowe rodziny, ale tam się nie wylęga A to ci rewelacja , gdzie ją wyczytałeś ? Darek a skąd taki cytat wziąłeś a zwłaszcza drugą część i tą konkluzję do której autorstwa się nie przyznaję " ale tam się nie wylęga " ???? ja takich słów nie napisałem Pozdrawiam Cytuj
Michał Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Tadek, to moje słowa. Chodziło mi o to, że zgnilec najczęściej "wylęga się" w rodzinach głodnych, zaniedbanych i osłabionych innymi czynnikami. Następnie inne rodziny dopiero roznoszą go po okolicy poprzez rabunki. Stąd takie lapidarne - tam się nie wylęga Bardzo dobrze, że wszyscy doszliśmy do porozumienia Cytuj
Tadek11 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 No to OK Wszyscy doszliśmy do jakiejś konkluzji i nie ma co spierać się o jakieś szczegóły z zakresu mikrobiologii wszak Wszyscy nie jesteśmy naukowcami tylko zwykłymi praktykami nie naszą rolą jest badanie tych zjawisk , ale prowadzenie w miarę zdrowej hodowli A higienę też trzeba robić z głową i nie kąpać pszczół w detergencie , ale jej zaprzestać i nie wymieniać plastrów nie myć czyścić czy opalać uli raz na jakiś czas i liczyć na siły natury ?? to też zła postawa Pozdrawiam 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi