Gość marbert Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 12 godzin temu, piotrpodhale napisał: Daniel łobuzie jeden,ja na pszczołach nie oszczędzam,na odkład pięcioramkowy jeden pasek biowaru co w tym strasznego Robercie?PK Liczyłem że u Ciebie jest znacznie lepiej ze spadzią jak u mnie więc odkłady majowe mogą jeszcze w sierpniu dać czasem znaczącą korzyść. Jak były paski biowaru to po miodzie. Cytuj
daro Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Cytat 4.9. Dawkowanie i droga(-i) podawania Produkt przeznaczony do zawieszania w ulu w dawce: 2 paski/1 ul. Paski umieścić w uliczkach międzyramkowych o największej ruchliwości pszczół. Paski zawiesić w taki sposób, aby pszczoły miały swobodny dostęp do ich obu stron, co uzyskuje się poprzez zachowanie odpowiedniego odstępu miedzy ramkami. Paski pozostawić w ulu na okres 6 tygodni a następnie je usunąć. W razie gdyby ruch wewnątrz ula odbywał się z dala od pasków, należy zmienić miejsce ich zawieszenia, tak aby znajdowały się one w roju pszczelim i przed ich usunięciem pozostawić przez kolejne 2 tygodnie. Maksymalny okres po jakim należy usunąć paski wynosi 8 tygodni. Pasków nie należy używać ponownie. Zaleca się prowadzić leczenie we wszystkich ulach jednocześnie. Zalecany okres leczenia: po ostatnim miodobraniu (koniec lata/jesień) i na wiosnę przed pierwszym pożytkiem towarowym. Przestrzegać zalecanych okresów leczenia i dawek. 4.10. Przedawkowanie (objawy, sposób postępowania przy udzielaniu natychmiastowej pomocy, odtrutki), jeśli konieczne Podczas stosowania dawek 5-krotnie wyższych od zalecanych przez 6 tygodni nie zaobserwowano wystąpienia objawów niepożądanych. 4.11. Okres(-y) karencji Miód - zero dni. Nie należy stosować w okresie produkcji miodu konsumpcyjnego. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 7 godzin temu, marbert napisał: Liczyłem że u Ciebie jest znacznie lepiej ze spadzią jak u mnie więc odkłady majowe mogą jeszcze w sierpniu dać czasem znaczącą korzyść. Jak były paski biowaru to po miodzie. Jest tak że nie narzekam,zresztą majowe odkłady i tak sprzedaję.PK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi