Beeman Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Witam. Mam pytanie odnosnie spirytusowego extraktu z Propolisu. Od wczoraj dopadla mnie grypa. Zazywam 0.5ml co 6 godzin. Czy to za duzo, za malo? Cytuj
manio Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 to jakaś mikroskopijna ilość Propolis działa zewnętrznie ,więc raczej na gardło i ja daję po pół łyżeczki od herbaty na 100 ml wody do płukania gardła i popicia , 3x dziennie . Działa doskonale na wszelkie problemy z gardłem , krtanią , uszami czy ogólnie z jamą ustną. Na grypę to wygrzać się pod pierzyną , najlepiej w towarzystwie , choć i propolis z pewnością nie zaszkodzi . Popić i płukać można nawet przed snem po umyciu zębów . Ja nie wypluwam ( bo przecież to nie honor wypluwać alkohol) tylko płuczę i połykam. Smacznego i zdrowia życzę. 1 Cytuj
irkor Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Przy stanach zapalnych z występowaniem gorączki stosować 3 x dziennie 30 kropli. [Źródło - Pszczelarstwo 3/1984] Dawkowania typowo na grypę nie spotkałem. 1 1 Cytuj
manio Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 3 godziny temu, manio napisał: po pół łyżeczki od herbaty nie po pół , ale po całej łyżeczce od herbaty na pół szklanki wody - miało być. Ale w Kanadzie nie piją herbaty ze szklanki to mi się naplątało 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi