Beeman Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 7 minutes ago, tikcop said: W subiektywnej ocenie dadant to beznadziejny system. Byc moze masz racje, dlatego odszedl w zapomnienie i zastapil go Langstroth. ...hehe Cytuj
Tikcop Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 Langstroth to tak naprawdę powinien się nazywać Root. Pierwotnie miał dwa rozmiary ramek ramek tak jak dadant i dopiero Amos Root ujednolicił do jednego. Ruskie mówią na langstrothy rutowa ramka. Dadant i LN mają tą samą szerokość ramki, różne wysokości. Tak tylko piszę może kogoś zaciekawi. 1 Cytuj
gajowy Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Opublikowano 15 Listopada 2020 Dziś zajrzałem- pułapka nieruszona, w ulu spokój, zniknęły te "pomruki i jęki". Zakładam, że wypłoszyłem gryzonia, wejście zakratowane, więc mam nadzieję, że nie wejdzie. Zobaczymy wiosną... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi