DanielAmator Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Witam. Jak wyżej jak to się odnosi w świetle prawa? Do najbliższego sąsiada mam 30 metrów a do głównej drogi 65m. Czy trzeba rejestrować pasiekę u weterynarza? To moje pierwsze ule i nie zamierzam narazie prowadzić sprzedaży miodu. Cytuj
daro Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Odległości prawidłowe . U weterynarza nie trzeba jak na własne potrzeby . Lepiej jednak zarejestrować .To bezpłatne a staż leci . No i z lekami nie wszędzie chcą dawać niezarejestrowanym Jak to było - to się zwykle tak zaczyna , właśnie tak. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ustawa o zwalczaniu chorób zakaźnych z urzędu nakłada taki obowiązek rejestracji pasiek u powiatowego Lekarza Wterynarii , ale jak na razie jest to martwe prawo i nikt tego na serio nie egzekwuje więc decyzja należy do Ciebie Nie słyszałem żeby kogoś za to ukarali mandatem , ale taka możliwość teoretycznie jest Co innego jest zezwolenie na Sprzedaż Bezpośrednią , ale o tym wszystkim poczytaj sobie w tematach prawnych na forum , o tym wielokrotnie pisaliśmy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi