Beeman Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 No i masz racje. Podobnie jak z ta produkcja wosku, jest za darmo i nic nie kosztuje. Cytuj
Krzyżak Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 1 godzinę temu, piotrpodhale napisał: Braki pyłku w początkowej fazie po założeniu poławiaczy stymulują pszczoły potem tak,że często te z poławiaczami mają więcej pierzgi jak te bez poławiaczy.PK A miodu ? Cytuj
Beeman Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 8 hours ago, Krzyżak said: A miodu ? No pewnie tez?. Jak sie wyczysci do zera to dostana takiego kopa ze stojaki sie ugna. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 12 godzin temu, Krzyżak napisał: A miodu ? Nie zauważyłem żeby z poławiaczami zbierały więcej miodu. Na zbieranie miodu to inna tresura 4 godziny temu, Beeman napisał: No pewnie tez?. Jak sie wyczysci do zera to dostana takiego kopa ze stojaki sie ugna. Beeman pozyskiwałeś kiedyś pyłek? Cytuj
Beeman Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Nie pozyskiwalem. Mam sprzet ale ciagly brak czasu. Myslalem zebrac pare kilo dla siebie. Moze w przyszlym roku sie uda. Pierzga w ulu to dla mnie plaga. Dobrze ze prowadze gniazdo na 18 ramkach to jest miejsce na czerw. Czasem odkladaja nawet w miodni. Czesto nadmiar ramek z pierzga pierw laduje w zamrazarce a jak juz jest pelna i trzeba opruznic to do topiarki i w kosz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi