StaszekC Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zastanawiam się by użyć go równolegle z odymieniem apiwarolem (niekoniecznie tego samego dnia). Opis http://www.bio-api.pl/produkty.htmlbrzmi dość obiecująco... PozdrawiamS Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zastanawiam się by użyć go równolegle z odymieniem apiwarolem (niekoniecznie tego samego dnia). Opis http://www.bio-api.pl/produkty.htmlbrzmi dość obiecująco... Pozdrawiam S Masz racje jest to obiecująca forma podawania tego kwasu. Z chęcią zobaczyłbym jak pszczoła wygląda w środku po aplikacji. Nie chodzi o to że się czepiam, jest to lepsza forma niż przelewanie kwasu do dozowników itd. Trzeba by było zakupić na próbę do uli i prowadzić obserwacje. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Myślę że musi troszkę wody upłynąć w Dunajcu zanim okaże się co i jak z tym żelem. Cytuj
StaszekC Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Pewnie masz rację, podoba mi się to że kwas uwalnia się równomiernie niezależnie od temperatury, ale mogą być różne wady które wyjdą w praktyce. PozdrawiamS Cytuj
MikołajWitwicki Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Już ten temat w innym wątku był poruszany. Tam sceptycznie tu neutralnie się wypowiadacie :-D widać pszczelarze to konserwatyści i pomału przyjmują nowości. Mnie zastanawia ile ten kwas kosztuje /cena leczenia 1 rodziny w sezonie/ Cytuj
Gość Imker Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 https://wzplodz.nazwa.pl/pl/p/Aromatyzowany-Kwas-Mrowkowy-w-Zelu/305 Cytuj
MikołajWitwicki Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Czyli koszt podobny do nierefundowanego Apiwarolu. Wygoda bezcenna. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Moje zdanie jest cały czas takie samo najpierw niech to ktoś zbada czy działa czy nie parzy pszczół itd... żeby potem nie było jak z bayvarolem pszczelarz myślał że zwalcza ,a tu niespodzianka tylko 20% skuteczności. Cytuj
Gość Imker Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 "kwas mrówkowy ŻEL" aplikowanie w ulu wlkp aplikowanie w ulu warszawskim zaczerpnięte z allegro bo jest tam obecnie na sprzedaz... linku nie wklejam bo za parę dni może być nieaktualny Cytuj
cegielka Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Jakby się ktoś zastanawiał nad kwasem w żelu... Ja testowałem w tym roku - na 3 odkładach doprowadzonych - w połowie sierpnia - do pełnego korpusu wielkopolskiego. W trakcie działania żelu osyp warrozy prawie żaden. Po 14 dniach odymiłem kontrolnie te 3 rodziny i wkładka wyglądała tak jak na zdjęciu. Myślę, że komentarz zbędny. Pozdrawiam Cytuj
vincent vega Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Ja 2 czy 3 lata temu kupiłem kilka opakowań tego kwasu. Wygląda na to, że dobrze zrobiłem nie używając go. Ciągle leży gdzieś w kącie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi