hurriway Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Cześć, Pytanie do mądrych głów. Która substancja czynna amitraza czy fluometryna jest bardziej bezpieczna dla pszczół. Konkretnie chodzi mi o paski biovar 500 mg vs bayvarol 3.6 mg ? I jeszcze drugie pytanie, jaka jest obecna skuteczność pasków? tzn wedle badań (przy obecności czerwiu) a nie deklaracji producenta Quote
Turqs Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 36 minut temu, hurriway napisał(a): Cześć, Pytanie do mądrych głów. Która substancja czynna amitraza czy fluometryna jest bardziej bezpieczna dla pszczół. Konkretnie chodzi mi o paski biovar 500 mg vs bayvarol 3.6 mg ? I jeszcze drugie pytanie, jaka jest obecna skuteczność pasków? tzn wedle badań (przy obecności czerwiu) a nie deklaracji producenta Porównań nie robiłem tym bardziej badań. Z doświadczenia wiem, że bardzo ważny jest sposób powieszenia pasków. Tak aby nie przylegał do plastra ale tez nie za szeroko aby nie budowały na nim dzikiej zabudowy łączącej z plastrem. Quote
Recommended Posts