Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chociaż mnie ta książka nie interesuje bo robię to  czyli wychów matek od kilkudziesięciu lat , ale może koledzy niedoświadczeni by byli zainteresowani 🙂 to jeszcze podaj informacje jak zdobyć uprawnienia czyli dostęp do pobrania tej książki w PDF bo z linku który podałeś nie można i jest komunikat o braku uprawnień , czy ją trzeba wykupić ?  

Pozdrawiam 

Opublikowano

Tadku jak w bajce... wystarczy poprosić a będzie ci dane. Klikasz poproś o dostęp. Zbyszek akceptuje i przychodzi ci powiadomienie. Nie wiem czy dla każdego, czy musisz mieć konto gmail.

• Lubię 1
Opublikowano
  W dniu 24.03.2025 o 19:47, Tadek11 napisał(a):

to jeszcze podaj informacje jak zdobyć uprawnienia czyli dostęp do pobrania tej książki w PDF bo z linku który podałeś nie można i jest komunikat o braku uprawnień

Rozwiń  

Z początku myślałem, ze wystarczy kliknąć strzałkę w górnym prawym rogu, ale przychodzą mi prośby na maila o udostępniani.

Bardzo chętnie każdemu udostępniam, po zobaczeniu informacji.

Wiadomo, że niekiedy trzeba poczekać, bo  śpię lub nie mam telefonu przy sobie. Ale staram się robić to w miarę szybko :) 

A może ktoś spróbuje kliknąć w tą strzałkę, tóra jest obok ikonki drukarki po prawej, bo jak ja sprawdzam, to normalnie pobiera plik

Opublikowano
  W dniu 24.03.2025 o 21:34, hurriway napisał(a):

Tadku jak w bajce... wystarczy poprosić a będzie ci dane. Klikasz poproś o dostęp. Zbyszek akceptuje i przychodzi ci powiadomienie. Nie wiem czy dla każdego, czy musisz mieć konto gmail.

Rozwiń  

Dzięki za wyjaśnienie  🙂 Ale to nie dla mnie  , tylko dla nowicjuszy pszczelarskich . Próbowałem otworzyć z ciekawości na próbę , jak to działa i dostępu nie dostałem , chociaż klikałem w tą opcję proszącą dostęp , widocznie nie udzielono mi dostępu , bo zaznaczyłem , że  wszystko już wiem o hodowli matek na własny użytek😄 i nie dostałem ? 😁

To tak żartem  oczywiście i nie będę powtórnie prosił  , ale  może Zbyszek powinien wyjaśnić , że wymagana jest jego zgoda na dostęp i ma prawa zgodę od autora , nie wiem czy takowa jest wymagana , bo nie jestem redaktorem  😁 tylko prostym  czytelnikiem 😁 i taka wiedza nie jest mi dana . 

Pozdrawiam

Opublikowano

Wracając do sprawy udostępniania  , nie wiem czy pamiętacie ,kiedyś  Kolega  Peter001 z forum opracował arkusz kalkulacyjny dla pszczelarzy ( przychody -rozchody , koszty ,amortyzacji  itp) i też oferował jego udostępnienie po wystąpieniu przez niego mailem . Ciekawy nawet arkusz , czy ktoś z Kolegów występował do niego o udostępnienie ? 

Opublikowano
  W dniu 25.03.2025 o 06:53, Tadek11 napisał(a):

widocznie nie udzielono mi dostępu

Rozwiń  

Tadku, nie dostałem informacji o Twojej prośbie.  Inne prośby przyszły. 

Nie ustwiałem tego tak, aby prosić o dostęp. Może google dysk tak robi.

W poprzednich książkach umiszczałem skan książki i na czrwono zaznaczałem gdzie kliknąć, aby bezpośrednio ściągnąć na swój dysk.

Czy próbowałeś takiej metody? Kliknij na strałkę w prawym górnym rogu.

Wiem, ze nie potzrebujesz tej książki, ale dla sprawdzenia czy działa. I napisz czy działa, bo sam nie mam świadomosci czy dysk google nie daje ograniczeń

2025-03-24_19h55_14 kopia.jpg

Opublikowano
  W dniu 25.03.2025 o 07:42, Zbyszek Mazur napisał(a):

I napisz czy działa, bo sam nie mam świadomosci czy dysk google nie daje ograniczeń

Rozwiń  

Dzisiaj działa Zbyszek 🙂 Ale wczoraj nie działało . Wygląda na to , że problemu nie ma już . 😊

Pozdrawiam

• Lubię 1