Ślężańskie Miody Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witojcie, Szukałem po necie ale nie znalazłem. Proste pytanie. Z jakim Vatem sklep pszczelarski sprzedaje klientowi miód w sklepie? Pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 http://www.vat-a.pl/pkwiu/pkwiu/01.49.21.0.html 5% rolnik ryczałtowy R.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek11 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Najlepiej zwróć się do jakiegoś doradcy podatkowego . Większość pszczelarzy nie płaci VAT bo nie osiąga takich limitów dochodów z działu produkcji rolnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Vat płaci sklep nie pszczelarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ślężańskie Miody Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Ok ale jak ktoś ma np. sklep stacjonarny i sprzedaje różne towary w tym miód. Wystawia paragon. To wtedy na jakim Vacie jest miodek na paragonie? Szczerze nigdy się temu nie przyjrzałem, a pytam ze zwykłej ciekawości. Edit: Ok kliknąłem linka widzą 5% vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi