Ślężańskie Miody Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Witojcie, Szukałem po necie ale nie znalazłem. Proste pytanie. Z jakim Vatem sklep pszczelarski sprzedaje klientowi miód w sklepie? Pozdrawiam, Daniel Cytuj
daro Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 http://www.vat-a.pl/pkwiu/pkwiu/01.49.21.0.html 5% rolnik ryczałtowy R.R. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Najlepiej zwróć się do jakiegoś doradcy podatkowego . Większość pszczelarzy nie płaci VAT bo nie osiąga takich limitów dochodów z działu produkcji rolnej . Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Opublikowano 12 Lutego 2017 Ok ale jak ktoś ma np. sklep stacjonarny i sprzedaje różne towary w tym miód. Wystawia paragon. To wtedy na jakim Vacie jest miodek na paragonie? Szczerze nigdy się temu nie przyjrzałem, a pytam ze zwykłej ciekawości. Edit: Ok kliknąłem linka widzą 5% vat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi