Emik3 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Oddam za darmo/piwo w dobre ręce nadwyżki roślin owadożernych. Wszystkie rośliny pochodzą z własnego siewu/rozsad. Odbiór tylko osobisty w Dąbrowach (nie wysyłam nawet z dopłatą do wysyłki): 9x D. Capensis Typical4x D. Capensis Albino2x D. Capensis All Red2x D. Aliciae 5x Doniczek P.Tina (1 lub więcej roślin) Na życzenie mogę zrobić małą rozsadę z doniczki z roślinami z ubiegłorocznego siewu. Rośliny te wymagają najlepiej południowego parapetu, w ostateczności wschodni (duże ilości słońca). Więcej info pw i przy odbiorze. Kto będzie kiedy przejeżdżał w okolicach Myszyńca może zajechać , zwłaszcza, że w ten weekend jest miodobranie to ktoś może się skusi . Ps. Wiem, wiem, rozmiar duży, przed wrzuceniem na hosting zapomniałem zmniejszyć, jak już będzie konieczność to zmniejszę. 1 Cytuj
Emik3 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Tak mniej więcej mam w ilościach mniejszych lub większych: Dzbaneczniki: Ventrata Bloody Marry Rosiczki: Przylądkowa Przylądkowa czerwona Przylądkowa biała Przylądkowa broad leaf Przylądkowa bainskloof Rosiczka Królewska (mój ulubieniec i najlepszy łowca) Rosiczka Alicji Rosiczka Madagarska Rosiczka Łyżeczkowata Rosiczka Dielsiana (jeszcze ze 2 rodzaje rosiczek wysianych zbiorczo, ale obecnie nie pamiętam co to było i jak podrośnie to będę wiedział) Kapturnice: Kapturnica Purpurowa Tłustosze: Tłustosz Tina Tłustosz Gigantea Tłustosz Esseriana i jednego Cephalotusa Rosiczka Adeli jest ciekawa, ale nie mam miejsca na parapetach a wybierając między jednym a drugim to wybrałem rosiczkę królewską, dość podobna a moim zdaniem bardziej imponująca. Zdjęcia nie moje, ale żeby inni mogli ogarnąć o czym piszę. Cytuj
morzedzungli Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Myślę, że sprawę Zespołu Masowego Ginięcia Pszczół mamy rozwiązaną. To sprawka Emila 2 Cytuj
Emik3 Opublikowano 2 Września 2017 Autor Opublikowano 2 Września 2017 Pszczoły z reguły nie interesują się tymi roślinami, nie wydzielają one zapachu wabiącego owady, a pszczoły nie mają w zwyczaju dreptać po roślinach, żeby zbadać co to. Nawet jeśli jakaś złapałaby pszczołę to jest to może 1 na roślinę na rok, jeżeli byłyby w pobliżu pasieki. Myślę, że przy przeglądach przypadkiem więcej pszczół się uszkodzi niż te rośliny złapią. Cytuj
morzedzungli Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Oj żartowałem przecież, imponująca kolekcja. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Adeli jest ciekawa, ale nie mam miejsca na parapetach No tak. Na parapecie , to ciężko by było Kadr z filmu : Adéla ještě nevečeřela Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi