Emik3 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Oddam za darmo/piwo w dobre ręce nadwyżki roślin owadożernych. Wszystkie rośliny pochodzą z własnego siewu/rozsad. Odbiór tylko osobisty w Dąbrowach (nie wysyłam nawet z dopłatą do wysyłki): 9x D. Capensis Typical4x D. Capensis Albino2x D. Capensis All Red2x D. Aliciae 5x Doniczek P.Tina (1 lub więcej roślin) Na życzenie mogę zrobić małą rozsadę z doniczki z roślinami z ubiegłorocznego siewu. Rośliny te wymagają najlepiej południowego parapetu, w ostateczności wschodni (duże ilości słońca). Więcej info pw i przy odbiorze. Kto będzie kiedy przejeżdżał w okolicach Myszyńca może zajechać , zwłaszcza, że w ten weekend jest miodobranie to ktoś może się skusi . Ps. Wiem, wiem, rozmiar duży, przed wrzuceniem na hosting zapomniałem zmniejszyć, jak już będzie konieczność to zmniejszę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi_Robson Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 A Adelę też masz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emik3 Posted September 1, 2017 Author Share Posted September 1, 2017 Tak mniej więcej mam w ilościach mniejszych lub większych: Dzbaneczniki: Ventrata Bloody Marry Rosiczki: Przylądkowa Przylądkowa czerwona Przylądkowa biała Przylądkowa broad leaf Przylądkowa bainskloof Rosiczka Królewska (mój ulubieniec i najlepszy łowca) Rosiczka Alicji Rosiczka Madagarska Rosiczka Łyżeczkowata Rosiczka Dielsiana (jeszcze ze 2 rodzaje rosiczek wysianych zbiorczo, ale obecnie nie pamiętam co to było i jak podrośnie to będę wiedział) Kapturnice: Kapturnica Purpurowa Tłustosze: Tłustosz Tina Tłustosz Gigantea Tłustosz Esseriana i jednego Cephalotusa Rosiczka Adeli jest ciekawa, ale nie mam miejsca na parapetach a wybierając między jednym a drugim to wybrałem rosiczkę królewską, dość podobna a moim zdaniem bardziej imponująca. Zdjęcia nie moje, ale żeby inni mogli ogarnąć o czym piszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morzedzungli Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Myślę, że sprawę Zespołu Masowego Ginięcia Pszczół mamy rozwiązaną. To sprawka Emila 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emik3 Posted September 2, 2017 Author Share Posted September 2, 2017 Pszczoły z reguły nie interesują się tymi roślinami, nie wydzielają one zapachu wabiącego owady, a pszczoły nie mają w zwyczaju dreptać po roślinach, żeby zbadać co to. Nawet jeśli jakaś złapałaby pszczołę to jest to może 1 na roślinę na rok, jeżeli byłyby w pobliżu pasieki. Myślę, że przy przeglądach przypadkiem więcej pszczół się uszkodzi niż te rośliny złapią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morzedzungli Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Oj żartowałem przecież, imponująca kolekcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi_Robson Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Adeli jest ciekawa, ale nie mam miejsca na parapetach No tak. Na parapecie , to ciężko by było Kadr z filmu : Adéla ještě nevečeřela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts