Ślężańskie Miody Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Dostałem takie info na malia to się dziele We wtorek 21 sierpnia pszczelarze Ziemi Piotrkowskiej: Stanisław Ból, Czesław Korpysa, Józef Kołaczek, Piotr Robaszek z Małżonką, Ryszard Zatyka z małżonką oraz Łukasz Kotlewski byli w Telewizji Polskiej w Warszawie i uczestniczyli w nagraniu programu "Sprawa dla repotrera" Pani Elżbiety Jaworowicz. Program poprzedził reportarz z udziałem pszczelarzy i ich rodzin zrealizowany w Pasiece Zarodowej w Kocierzowach. W programie przedstawione zostały problemy polskiego pszczelarstwa oraz przekazany APEL przedstawicielowi Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w którym zawartych jest 8 najważniejszych spraw, jakimi powinno zająć się Ministerstwo w najbliższym czasie, aby pomóc polskim pszczołom i aby pszczelarstwo w naszym kraju nie napotykało barier i przeszkód. Obszerny artykuł na ten temat ukazał się w sobotnio-niedzielnym wydaniu Naszego Dziennika". Program będzie można obejrzeć w programie TVP 1 p. Elżbiety Jaworowicz "Sprawa dla Reportera" dnia 30 sierpnia (czwartek) br. o godzinie 21.00. Zapraszamy wszystkich do oglądania. Cytuj
lalux5 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Dane mi było oglądać. Osoba postronna mogła mieć problem ,, o co w tym wszystkim biega" , trochę pogmatwane ( moim zdaniem) , ale fajnie że ktoś , coś próbuje nagłośnić i nawet udaje się dotrzeć do telewizji .Za to chwała . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Mnie się nie udało obejrzeć za późno włączyłem . Ale tematyka neonikotynoidów jest za poważna na program Jaworowicz skierowany głównie do nie rolników (taka formuła programu i co z tego że jakiś mieszczuch dowie się parę słów o neonikonidach , jak on z tym nie ma do czynienia). Tym raczej powinni zająć się fachowcy i rządzący rolnictwem i albo zakazać albo wytłumaczyć , że to jest nie szkodliwe a nie bić pianę w ogólnopolskim kanale publicznym dla ludzi którzy nie mają o tym w ogóle pojęcia. Cytuj
kri Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 oglądałem trochę za dużo naraz tematów i trochę chi chi cha cha dziadki w kapelusikach.ogólnie bardzo przyjaźnie ale ogólnikowo Cytuj
Kosut Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Moim zdaniem- jeśli chcieli być odbierani poważnie to kapeluszy do programu nie powinni wkładać - to było trochę śmieszne . Tematy jak najbardziej warte poruszenia. Tyle że formuła programu szuka ,,winnego" a wskazania tegoż mi zabrakło - bo przecież nie mógł być nim minister w prorządowej stacji i dlatego temat się rozmył. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Kosut Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi