Jump to content
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Recommended Posts

Posted
W dniu 1.08.2020 o 05:47, Adrift napisał:

Jak masz ule warszawskie zwykłe to może pszczoły AGT.

Właśnie na nią mam ochotę po wszelkich analizach i chyba zamówię przez allegro u Miody Pojezierza Drawskiego  - chyba, że znacie jakiegoś innego sprawdzonego hodowcę?

Posted
Godzinę temu, Paweł napisał:

Właśnie na nią mam ochotę po wszelkich analizach i chyba zamówię przez allegro u Miody Pojezierza Drawskiego  - chyba, że znacie jakiegoś innego sprawdzonego hodowcę?

Ja biorę Sklenary od Szeligów http://rzpplock.lh.pl/wp-content/uploads/2017/09/Oferta_matki_SZELIGÓW.pdf

Kupuję jednodniowe unasieniają się u mnie,jestem zadowolony zwłaszcza z G10.

• Like 1
Posted
24 minuty temu, Elwood napisał:

Mają w miodolandzie. NU i UN.

Sklep Miodoland, matki Sklenar G10

Dziękuję :). Rozmawiałem z nimi - wysyłka najwcześniej czwartek - a ja w sobotę już wyjazd.

Skusze się na tą AGT - wysyłają w poniedziałek. Z opisu linii - może się dobrze sprawować w moich warunkach.

Posted

AGT to jest program hodowlany, tam mogą być różne linie, ale spełniające określone warunki przez ileś tam pokoleń.

Posted
11 minut temu, Xpand napisał:

AGT to jest program hodowlany, tam mogą być różne linie, ale spełniające określone warunki przez ileś tam pokoleń.

Za szybko odpowiedziałem, nie doczytałem  - zdecydowałem się na linię HINDERHOFFER  należącej chyba do programu AGT. Dziękuje @Xpand za sprostowanie.

Posted
13 godzin temu, Paweł napisał:

Dziękuję :). Rozmawiałem z nimi - wysyłka najwcześniej czwartek - a ja w sobotę już wyjazd.

O widzisz, to trochę bez sensu, ponieważ w sklepie mają ustawioną „dostępność towaru” na zielono, w magazynie. Myślałem, że oznacza to natychmiastową wysyłkę. Sorry

Posted
12 godzin temu, Paweł napisał:

zdecydowałem się na linię HINDERHOFFER

Właśnie tego roku mlaskam ? z zachwytu nad tymi matkami.Kupiłem seryjkę do odkładów w maju i jak zobaczyłem jak czerwią i co z tego wychodzi.... Znowu kiszka z redukcją pasieki.PK

• Like 1