hurriway Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) Czołem, Dzisiaj przeszedłem się po "paiece" czyli po ogródku i zauważyłem ze jedna rodzina jest głośna, zbyt głośna. Wydaje mi się ze chyba straciła matkę. Rodzina jest dość silna dlatego niechciałbym ją łączyć, no i tez nie mam słabej rodziny w ln - czyli łączenie dwóch silnych to też slaby pomysł. Za to mam rodzinę na wykończeniu w warszawskim - rodzina osłabła i została stosunkowo nie duża. Myślałem żeby ja rozwiązać i zabrać matkę. Tylko jak teraz podłożyć ja do ln. Zamknąć w klatce (z od razu wyłamanym zabezpieczeniem do wygryzienia) i dać pod powałkę, czy podwiesić między ramkami? Rodzina z tego co widzę siedzi na dolnym korpusie. Edytowane 20 Października 2020 przez hurriway Cytuj
Sangbleu Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Jeżeli nie chcesz łączyć rodzin z Ln to niestety musisz wykonać pracę i wyszukać i poddać matkę, a następnie połączyć na gazetę. W cieplejszy dzień postaw korpus z ramkami i strząśnij pszczoły. Starego warszawiaka przestaw a ramki włóż do magazynka. 1 Cytuj
daro Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 8 minut temu, Sangbleu napisał: Jeżeli nie chcesz łączyć rodzin z Ln to niestety musisz wykonać pracę i wyszukać i poddać matkę, a następnie połączyć na gazetę. W cieplejszy dzień postaw korpus z ramkami i strząśnij pszczoły. Starego warszawiaka przestaw a ramki włóż do magazynka. A ja jak to czytam to jak by Pan Google się kłaniał. Cytuj
Sangbleu Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) 14 minut temu, daro napisał: A ja jak to czytam to jak by Pan Google się kłaniał. Że co? Matkę może poddać jak mu wygodnie, przecież pisze, że bezmatek. Edytowane 20 Października 2020 przez Sangbleu Cytuj
Krzyżak Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 W klateczkę (z od razu wyłamanym zabezpieczeniem) na ciasto bez pszczół towarzyszących. Ciasto przebić wykałaczką, klatkę powieś między ramki w korpusie gdzie są pszczoły /w środek kłębu/. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi