Żaki-Czan Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Zobaczcie jaki debil, bo inaczej tego nazwać nie można: https://deccoria.pl/artykuly/porady-ogrodnicze/cztery-sprawdzone-sposoby-na-zwalczanie-os-i-szerszeni-34-8818 I teraz wyobraźcie sobie ludzi, którzy będą się sugerować "artykułem" tfu... widząc wyrojone pszczoły. 1 Quote
Tadek11 Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 Co tu komentować taka jest powszechna wiedza w narodzie , ale z tego co wiem to Moje koło organizuje w szkołach spotkania z dziećmi i pogadanki na temat pszczół i ich roli w życiu człowieka i nawet raz do roku w jednej ze szkół organizowany jest konkurs wśród dzieci na temat wiedzy o pszczołach i konkurs prac ręcznych dzieci w temacie pszczelarstwa jak rysunki i jakieś prace ręczne dotyczące pszczółek . Ale dzisiejsze władze szkolne raczej są zainteresowane cnotami dziewczęcymi i historią i martyrologią , a nie realnym widzeniem świata , ochroną środowiska i fauny i flory. Quote
gajowy Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 (edited) 2 godziny temu, Tadek11 napisał: Ale dzisiejsze władze szkolne raczej są zainteresowane cnotami dziewczęcymi i historią i martyrologią , a nie realnym widzeniem świata , ochroną środowiska i fauny i flory. Nie było by nic strasznego gdyby to robiono z głową. Historii powinno się uczyć, już i tak są zakusy by zrobić z nas agresora II w.ś. Na temat ochrony środowiska niestety najwięcej drą ryja osoby nie mające o tym pojęcia. Najchętniej by chłopu na wsi zakazali palić w piecu drewnem (nam do podkurzaczy tez by się niejeden aktywista przyczepił) a sami mają ciepło systemowe- czyli w większości z węgla brunatnego. Miałem kiedyś przedmiot na studiach- "Fizyka w ochronie środowiska" i nigdy nie widziałem człowieka bardziej nienawidzącego pseudoekologów niż doktor prowadzący ten przedmiot. Co do samego zdjęcia- redaktorek od siedmiu boleści wziął pierwsze lepsze zdjęcie groźnie mu wyglądających owadów. Artykuł ma się podobać większości a jaką inteligencją się wykazuje większość- każdy wie. Jest to straszne, bo często takie zaniedbania nie wynikają nawet z niewiedzy piszącego i artykuł jest pisany nie tak, by zwiększał wiedzę czytającego ale żeby mu się podobał i był dla niego łatwo przyswajalny. Taki czytający pomyśli że jest mądry, wszystko łatwo zrozumiał, wróci jeszcze na stronę, reklamę obejrzy, pieniądze wpadną... a te cnoty dziewczęce czy niewieście to już przemilczę...? Edited July 16, 2021 by gajowy Quote
Recommended Posts