michal79 Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 2 godziny temu, Tadek11 napisał: A jest jeszcze wariacja tego powiedzenia taka : "Od smrodu jeszcze nikt nie umarł , ale od zimna cała armia Napoleona. " To w kontekście że idzie załamanie pogody z opadami śniegu ? Od smrodu jeszcze nikt nie umarł, a z zimna to nawet dwie armie. (Napoleona i Hitlera ) Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 6 godzin temu, michal79 napisał: Od smrodu jeszcze nikt nie umarł, a z zimna to nawet dwie armie. (Napoleona i Hitlera ) Oj tam , oj tam. A ja kilka dni temu widziałem w Bisztynku , że artylerzyści Napoleona mają się dobrze http://www.bisztynek.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&menu=7&dzialy=7&artykul=2276&akcja=artykul 2 Cytuj
PiotrekF Opublikowano 16 Października 2021 Opublikowano 16 Października 2021 'Detali' nieco .... Krzychowi... ... byłem dzisiaj , pomyślałem: pstryknę .... ? PF 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi