Tajden Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Witam serdecznie forumowiczów... Straciłem rok temu 7 rodzin, a w tym roku, ostatnią rodzinę. Ale w zeszłym roku, absolutnie nie miałem czasu na odtworzenie strat. Ale postanowiłem je odrobić w tym roku. I tak sobie pomyślałem, że najlepiej zasilić portfel kogoś z forum, a nie jakichś obcych pszczelarzy, np. z Allegro. Gospodaruję na ulach wielkopolskich, i na Dadanta, ale tych niskich, 150 mm. Kto z Koleżanek, lub Kolegów zaofiaruje się w tej transakcji? 8 odkładów: 4 wielkopolskie i 4 Dadanty. Albo wysyłkowo, albo po nie przyjadę. Pozdrawiam Jerzy Edytowane 8 Marca 2022 przez Tajden Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 9 Marca 2022 Opublikowano 9 Marca 2022 Witaj Jerzy . Zadzwoń do mnie . Mam do pogadania , ale wykasowało mi Twój numer z telefonu . O odkładach też możemy pogadać . Mam i wlkp i 1/2 dadant Pozdrawiam. Robert Cytuj
michal79 Opublikowano 9 Marca 2022 Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) Mniej więcej 16 marca będę miał warunki do przeglądu. Prawdopodobnie wtedy 3 rodziny przezimowane z matkami zeszłorocznymi. Ramka wlkp. "Linie mateczne" G, Dc, D - generalnie krainki pochodzenia różnego, unasieniane na wschód od Lublina. Logistycznie - mogę zatoczyć do Warszawy. Podjeżdżasz z własnymi ulami, przekładamy w południe, po ustaniu lotów pakujesz. Cena w zależności od siły. Matki chcesz znakowane, czy możemy sobie odpuścić? Wolę tak wcześnie w sezonie nie kombinować ze znakowaniem. Moje pszczoły bywają podejrzliwe i długo to czasem trwa, jak matka z dziwnie pachnącą kropką wraca na ramki. Żadnej mi nie zaciukały, ale raz musiałem się postarać. Polecam ok. 20 czerwca zaizolować matki w tych rodzinach na 19 dni i 3 dni po wypuszczeniu machnąć je raz Apiwarolem. Tak robi się w mojej pasiece rodzinnej od kilkunastu lat. Wcześniej niby we wrześniu jeszcze poprawialiśmy, ale teraz już nie. Edytowane 9 Marca 2022 przez michal79 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi