Tajden Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam Miłą Brać Pszczelarską… Po rocznej przerwie „bez pszczół”, ostałem się wprawdzie pszczelarzem pełną gębą, ale …..z jedną rodziną. Dopiero Robert, z Kaczej Doliny poratował mnie swoimi super odkładami. (Jeszcze jeden z kolegów z naszego forum zaproponował mi odkłady (rodziny?), ale nie bardzo zrozumiałem treści listu. Może dlatego, że mój staż pszczelarski jest zbyt krótki… A dzień na robienie odkładów był fatalny, bo deszczowy. Sądzę, że rodziny na zimę mam silne. A ja pierwszy raz karmiłem tak wcześnie. Zacząłem 3 dni temu, i skończę we wtorek lub środę. I znowu mam pod domem 9 rodzin. Jedyna rodzina, którą miałem, nie zawiodła, i dała 22 kg miodu. Robert dał mi na tyle silne odkłady, że wyciągnąłem z ula 2 kg miodu. Gdybym miał Wasze umiejętności pszczelarskie, na pewno mogło być dużo więcej. A jeden odkład, dał mi 4 małe słoiki spadzi. Szkoda, że tylko tej liściastej... Syrop kupuję po sąsiedzku, w Luboniu, gdzie jest niemiecka firma „Holger”. Ogromne ilości sprzedaje pszczelarzom w całej Polsce. Ja w tym roku kupiłem ich syrop, o większej zawartości fruktozy. 15-litrowe wiadro kosztuje 73,- zł. Tylko 5 groszy więcej, aniżeli wiadro z mniejszą ilością fruktozy. Pozdrawiam wszystkich Jerzy Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez Tajden 2 1 Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zdrówka życzę Tobie i podopiecznym 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Pozdrawiamy i my Ciebie Jerzy ? Cytuj
Tajden Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Dziękuję Tadku... Przyjemniej się odbiera miłe słowa, trym bardziej, jak się zna z bezpośredniego spotkania...? Jutro kończę karmienie zimowe. Pozdrawiam wszystkich... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi