Tadek11 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 2 minuty temu, Turqs napisał: Jest idealny Ja myślę o takim 200 l Cytuj
Turqs Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 12 minut temu, Tadek11 napisał: Ja myślę o takim 200 l Mam dwa odstojniki. Ten z płaszczem wodnym 200 l i drugi zwykły tylko ze stożkowym dnem. Szkoda, że za te pieniądze w tym z płaszczem wodnym nie ma stożkowego dna. Aby wylać resztę miodu należy przechylic a jak jest zalany wodą to trochę siły trzeba użyć. To taki malutki minus ale da się z tym żyć te kilka dni w roku Cytuj
Turqs Opublikowano 15 Czerwca 2022 Opublikowano 15 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 24.10.2019 o 16:09, Turqs napisał: Fajny patent na zawór do nalewania miodu z odstojnika. Nie chciałem zakładać nowego tematu bo są powiązane. Mam odstojnik z zaworem kulowym i faktycznie zawsze po zamknięciu trzeba odczekać kilka sekund aż miód spłynie z wystającego gwintu. Im miód chłodniejszy tym trwa to dłużej. W tym rozwiązaniu wystarczy dodać kolanko i obciąć wystający gwint. Wygląda interesująco A tak działa przerobiony zawór u mnie. Nie uroni ani kropli Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Turqs Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi