krzysiek5000 Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Witam was drodzy pszczelarze , kupiłem środek na nosemozę , nozevit , gdyż dwie moje rodziny cierpiały na nosemozę , czy mogę teraz podać zapobiegawczo wszystkim pszczołom odpowiednią dawke nozevitu z syropem 1:1 dla rodzin pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek11 Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia A widzisz jakieś przeciwskazania , które spowodowały u Ciebie niepewność i były motywem zadania takiego pytania ? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek5000 Opublikowano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Podawanie w tym okresie syropu 1:1 gdzieś wyczytałem , że nie jest wskazane gdyż mocno spracowuje pszczoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal79 Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Witam was drodzy wychowawcy , kupiłem antybiotyk, gdyż dwie moje dzieci cierpiały na gronkowca złocistego, czy mogę teraz podać zapobiegawczo wszystkim dzieciom odpowiednią dawkę antybiotyku z syropem 1:1 dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek5000 Opublikowano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Nosema statystycznie występuje u większości rodzin na wiosnę, tyle że w różnym nasileniu - czasem widocznym dla pszczelarza. Wzmocnij pszczoły ziołami / olejkami. Zioła w roztworze cukrowym, a lepiej w sycie możesz podać każdej rodzinie, być może pomoże i w 2-3 dawkach raczej nie zaszkodzi 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal79 Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 55 minut temu, krzysiek5000 napisał(a): Dzieki za pomoc Jestem zagorzałym przeciwnikiem profilaktycznego podawania leków. To prowadzi do samych złych rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAQ Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Zacznijmy od tego ze nozevit nie jest lekiem na nosemoze, jedyne co twierdzi producent to ze moze zapobiegac nosemozie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi