krzysiek5000 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Witam was drodzy pszczelarze , kupiłem środek na nosemozę , nozevit , gdyż dwie moje rodziny cierpiały na nosemozę , czy mogę teraz podać zapobiegawczo wszystkim pszczołom odpowiednią dawke nozevitu z syropem 1:1 dla rodzin pozdrawiam Cytuj
Tadek11 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia A widzisz jakieś przeciwskazania , które spowodowały u Ciebie niepewność i były motywem zadania takiego pytania ? 🙂 Cytuj
krzysiek5000 Opublikowano 9 Kwietnia Autor Opublikowano 9 Kwietnia Podawanie w tym okresie syropu 1:1 gdzieś wyczytałem , że nie jest wskazane gdyż mocno spracowuje pszczoły Cytuj
michal79 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Witam was drodzy wychowawcy , kupiłem antybiotyk, gdyż dwie moje dzieci cierpiały na gronkowca złocistego, czy mogę teraz podać zapobiegawczo wszystkim dzieciom odpowiednią dawkę antybiotyku z syropem 1:1 dla dzieci? Cytuj
Marco Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Nosema statystycznie występuje u większości rodzin na wiosnę, tyle że w różnym nasileniu - czasem widocznym dla pszczelarza. Wzmocnij pszczoły ziołami / olejkami. Zioła w roztworze cukrowym, a lepiej w sycie możesz podać każdej rodzinie, być może pomoże i w 2-3 dawkach raczej nie zaszkodzi 😀. Cytuj
michal79 Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 55 minut temu, krzysiek5000 napisał(a): Dzieki za pomoc Jestem zagorzałym przeciwnikiem profilaktycznego podawania leków. To prowadzi do samych złych rzeczy. 1 Cytuj
MAQ Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia Zacznijmy od tego ze nozevit nie jest lekiem na nosemoze, jedyne co twierdzi producent to ze moze zapobiegac nosemozie. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi