radek40 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Jak w temacie , nie mam suszarki i chciałbym jakoś przechować pewną ilość pyłku. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Zamroź w zamrażarce. Jak nie , papier pakowy , folia i cieniutką warstwą suszyć często mieszając. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netto Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Suszarke do grzybow pozycz, pewnie ktos ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek40 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Suszarka do grzybów pewnie dobra tylko czytałem, że temp. suszenia nie może być większa niż 42 st. a w takiej suszarce bez termostatu to nie wiem jaka jest temp. pewnie trzeba by to sprawdzić i ewentualnie dokupić jakiś termoregulator . Nie mam jeszcze miodu ale myślę zalać miodem trochę pyłku , ale najpierw go przemrożę .Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netto Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Jak dasz na 1 pozycję to u mnie podgrzewa do około 36 (sprawdzałem zwykłem termometrem przy samym nadmuchu.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słowian Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Zapodaj sobie taka : http://allegro.pl/330w-suszarka-spozywcza-do-owocow-warzyw-grzybow-i5657767090.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=63441 Ja miałem prawie identyczną w tamtym roku ale sie zdupc.... clatronika tylko z wyświetlaczem zamiast pokrętła temperatury, super szło jak ustawiłeś tak suszyło, też jechałem na 35 stopni, przeżroczysta obudowa wszystko widać, w tym roku muszę kupić coś podobnego żeby te pierścienie mi pasowały ze starej do tej nowej, ustawie wyżej pionowo wiecej mi wejdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.