ArCzi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam Kilka dni temu kupiłem okazyjnie dobrą matkę a , ze bardzo nie miąłem gdzie w puścić .1 pytanie( w odkładzie mam taka mala matkę jak pszczole siedzi już ze 2 tygodnie i nic ani czerwiu ani nie urosła i nie wiem czy wywalić ją czy nie ?? 2 pytanie zrobiłem ten ulik ramki 10X20 cm powtapiam susz, pokarm jest woda tez i pyłek ale jak zsypałem z jednej ramki pszczoły to ponad polowa mi uciekła z tego ulika ,kilka pszczół zostało około 50 , podaną matkę przyjęły. Moje pytanie czy ta matka da rade wylecieć na unasienienie pomimo tak malej ilości pszczół ? ORTOGRAFIA Cytuj
daro Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Szklanka do weselnego . Pszczoła potrzebna jak unasienni. Aby nie odleciała zmoczyć pszczoły przed nasypywaniem , i odstawić w chłodne miejsce.Dosyp młodej nielotnej pszczoły. Cytuj
ArCzi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Polalem takim czyms >> Apiarom<< tylko jak dosypie to sie chyba troche pozadla , jak mam odroznic te pszczoly ? Jestem poczatkujacy Cytuj
Tadek11 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Pytanie ? na jakiej klawiaturze piszesz ? Tadek Cytuj
daro Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Strząchnij z ramek do czegoś i odstaw na jakiś czas , lotna odleci ,młoda zrobi kłąb jak rójka. Teraz już ostrożnie , do Jana można jak ulęgałki , może być i to . Cytuj
daro Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Bardziej jakie strony odwiedzał wcześniej. Cytuj
ArCzi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zwykła klawiatura Kilka klawiszy mi trochę nie działa Cytuj
ArCzi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzięki za odp Daro jutro coś pokombinuje a czy ta młoda nielotna pszczoła nie będzie się żądliła z ta co siedzi w uliku ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi