Brzytwiarz Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Witam, Wynalazłem gdzieś informację o nosemie że można sobie samemu ją diagnozować rozcierając odwłoki osypanych pszczół w moździerzu i obserwując pod mikroskopem. Jaki mikroskop byłby najlepszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Taki co powiększa 400 razy + porcelanowy moździerz PF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Witam, Wynalazłem gdzieś informację o nosemie że można sobie samemu ją diagnozować rozcierając odwłoki osypanych pszczół w moździerzu i obserwując pod mikroskopem. Jaki mikroskop byłby najlepszy?? Bez mikroskopu mogę Ci powiedzieć, że w każdym ulu masz nosemozę. Sztuka to utrzymać silne rodziny - same sobie radzą z zarazą. Pyłek latem i jesienią! Kupić 20 kg nasion i dogadać się z najbliższym rolnikiem :-) Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzytwiarz Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ale jest sens wyposażać się w mikroskop czy raczej daremny zakup?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Jak będziesz patrzył to tak . Jak chcesz wiedzieć czy masz nozeme to nie bo masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi