Brzytwiarz Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Witam, Wynalazłem gdzieś informację o nosemie że można sobie samemu ją diagnozować rozcierając odwłoki osypanych pszczół w moździerzu i obserwując pod mikroskopem. Jaki mikroskop byłby najlepszy?? Quote
PiotrekF Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Taki co powiększa 400 razy + porcelanowy moździerz PF Quote
MAZI Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Witam, Wynalazłem gdzieś informację o nosemie że można sobie samemu ją diagnozować rozcierając odwłoki osypanych pszczół w moździerzu i obserwując pod mikroskopem. Jaki mikroskop byłby najlepszy?? Bez mikroskopu mogę Ci powiedzieć, że w każdym ulu masz nosemozę. Sztuka to utrzymać silne rodziny - same sobie radzą z zarazą. Pyłek latem i jesienią! Kupić 20 kg nasion i dogadać się z najbliższym rolnikiem :-) Polecam. 1 Quote
Brzytwiarz Posted October 28, 2017 Author Posted October 28, 2017 Ale jest sens wyposażać się w mikroskop czy raczej daremny zakup?? Quote
daro Posted October 28, 2017 Posted October 28, 2017 Jak będziesz patrzył to tak . Jak chcesz wiedzieć czy masz nozeme to nie bo masz. 1 Quote
Recommended Posts