Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Tadek11 napisał:

No i pewnie za bardzo nie przeszkadzasz pszczołom i dajesz im swobodę w wielu sprawach i dlatego jest to dla Ciebie takie łatwe. Poza tym niektórzy Nasi Koledzy z forum pisali że najgorszą cecha pszczelarza jest nadgorliwość i nad opiekuńczość która  przynoś więcej szkody rodzinom pszczelim  niż oczekiwanych korzyści z czym trudno jest się nie zgodzić. ?

Złota łopata! ;)

Za odkopanie wątku z roku 2018.

Swoją drogą, bliska mi ta filozofia kolegi "Pasieczka". Ciekawe dokąd go przez te 4 lata zaprowadziła...

• Lubię 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, michal79 napisał:

Swoją drogą, bliska mi ta filozofia kolegi "Pasieczka". Ciekawe dokąd go przez te 4 lata zaprowadziła...

No to ciągnij dalej dokąd Ciebie zaprowadziła ta droga ? ?

Tylko trzeba by tę filozofię najpierw zdefiniować słowami autorów  a nie obserwatorów czy  czytelników , patrzących z boku gdyż mogą być one zabarwione własną wyobraźnią , nie wiedząc co autor ma na myśli. ?

Opublikowano (edytowane)

Chodzi o ten tekst.

Głównie o matkach. 

Apiwarole zdarza mi się stosować, z porządną maską.

Cytat

Czytam , czytam i naczytac sie nie moge.........Czasem tylko dziekuje opatrznosci, ze nie jestem ,, uczony w pismie " .

Moja niewiedza pozwala mi na spokojne pszczelarzenie.

Oczywiscie nie jest to jedno wielkie pasmo sukcesow , ale od paru ladnych lat nie mialem wiekszych problemow.

Od kiedy czytam posty na roznych forach , zadaje sobie pytanie , dlaczego ludkowie ciagle kupuja matki, odklady i.t.d.

Sami wiecie , ze wychodowac matke i zrobic odklad jest bajecznie proste , wiec ???

Mam kilku znajomych pszczelarzy co roku kupujacych pszczoly potem ....apivarol, amol , .....bmol, cmol i ...od nowa.

Ja poczatki mialem takie same tyle tylko , ze bez ,,bemoli"...

Juz pisale mniej wiecej jak to bylo, wiec nie bede sie powtarzal.

Co jeszcze ciekawsze , przeczytalem, ze matke powinno sie wymieniac jesli juz ma dwa lata.......ja nie stawiam im granicy wieku....bardzo czesto pszczoly je wymieniaja same

Edytowane przez michal79