henry650 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Pod rozwagę: Przy późno jesiennym odymianiu na warrozę należy zwrócić uwagę na pogodę i temp. szczególnie przy odymianiu przez wylot. Dlaczego ??? ano pszczółki już są w kłębie zimowym zakotwiczonym przeważnie nisko przy wylocie. Odymiając przez wylotek powodujemy, że pszczoły uciekając przed dymem i mogą zmienić położenie kłębu i uwiązać się wyżej lub całkiem gdzie indziej i wtedy przy dłuższym ochłodzeniu i braku w następnych dniach dni lotnych może być z nimi nie wesoło. Tak, że to ocieplenie musi być dłuższe i pszczoły aktywne. Jezeli sa w zwartym kłebie to wogule nie ma sesu dymic Cytuj
henry650 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 no właśnie nic innego na stanie nie mają tylko PF90... już pytałem drugi sezon Ale tymasz blizej do Czesch a ja na słowacje wiec moze u mnie beda mieli co innego Cytuj
Gość Imker Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 nie opłaca mi się w takie wyjazdy bawić... a do Czech znowu tak blisko nie mam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi