Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie Daro. Jak nie uzbieram kwoty to nic nie mam, a cała kasa wraca do ludzi. Chcę kupić 3 ule które są opisane w projekcie. Ul inhalacyjny, ul jednoramkowy, ul domek.

Dobra wiadomość jest taka, że dzisiaj Stanoch http://pszczoly24.pl/wsparł projekt kwotą 250 zł i dodatkowo przekazał 3 ule odkładowe i 3 wlkp ( dennica, 2 korpusy, 1 1/2, powałka, dach) na rzecz projektu i niedługo je ustawie je jako nagrody :D To jakiś szczęśliwy dzień. Normalnie Gwiazdka :D

Dodatkowo dzisiaj udzielałem wywiadu do Radia Wrocław na temat projektu, czyli jakoś w Sobotę będę w radio :D Dam znać kiedy, albo wstawię linka :D

Pozdrawiam,

Daniel

Opublikowano

Widać że chwilowo projekt zastopował. To pewnie z racji nadchodzących świąt. To normalne, ale ja nie zawieszam broni. Oto krótki wywiad o projekcie w Radio Wrocław. W rzeczywistości to wszystko trwało dłużej, ale widać zdecydowali się tylko na krótkie fragmenty. Ale zawsze to coś :D Prawda? 

http://www.prw.pl/articles/view/47358/Chce-zarazic-dzieci-miloscia-do-pszczol

Opublikowano

Panie I Panowie do projektu wstawiłem nagrody od Firmy Stanoch.

Ul styrodurowy wielkopolski 10 ramkowy, wręgi drewno, składający się z dennicy niskiej, 2 korpusów, 1 korpusu 1/2, powałki, dachu + wysyłki kurierskiej - dałem teraz cenę 169 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało. Co wy o tym sądzicie?

Aha są takie 3 ule do wzięcia i oprócz tego mam jeszcze 3 styrodury odkładowe na 6 ramek wlkp. Jak coś to piszcie, albo udostępniajcie po innych forach, bo ja jestem zalogowany tylko tu :D

https://polakpotrafi.pl/projekt/bzykajaca-przyczepka-edukuje

Pozdrawiam,

Daniel

Opublikowano

Danielu .
Teraz wszędzie zastój.
To takie dni ,  że wszyscy mają inne priorytety .
Za 3-4 dni się ruszy .
Jeszcze 2 dni temu nie nadążałem z nadawaniem paczek . Wczoraj troszkę przystopowało . A dzisiaj już całkowity zastój .
Tylko trochę cierpliwości .
Twój projekt na pewno znów wypali ;)

• Lubię 1
Opublikowano

Wiem Roberto, że to taki okres i można powiedzieć z premedytacją wybrałem właśnie ten okres na projekt, żeby sprawdzić jak to działa w miesiącach, gdzie teoretycznie nic się nie dzieje i ludzie skupiają się na innych sprawach.

Mi też się przyda chwila odpoczynku i zajęcie się żoną jak należy :D

Pozdrawiam,

Daniel

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uwaga dobra nowina! Dzisiaj projekt przekroczył magiczną, jak dla mnie granicę 3000 zł! Do końca projektu zostało jeszcze 17 dni i 399 zł do tego, żeby projekt się rozpoczął :D Już widzę ule koło przedszkoli i dzieciaki przebrane za pszczelarzy :D

Ojj tak się tylko rozmarzyłem :D

Pozdrawiam,

Daniel

Opublikowano

Moje gratulacje następny projekt ci się powiódł  :) , nie na darmo dostałeś tytuł Debiutant Roku 2015 zresztą w pełni zasłużenie.

Opublikowano

Robert zaproszenie przyjęte i żona się ucieszyła :D

;)

Mam dla was kolejną wiadomość. Brakuje zaledwie 29 zł do rozpoczęcia projektu! Dzisiaj już nie zasnę, bo nie śpi się kiedy spełniają się marzenia!

https://polakpotrafi.pl/projekt/bzykajaca-przyczepka-edukuje

Zaglądałem chyba ze 3 dni temu to brakowało zdaje się coś koło 200zł.

Dzień później (może dwa !?) zaczęło mi coś po głowie chodzić . . .  wchodzę , patrzę , a tam już ponad 3600zł.

Gratuluję . Cel już osiągnąłeś .

Skuteczność Twoich projektów ponad 100% . Można się od Ciebie uczyć . :)

Opublikowano

Moje gratulacje następny projekt ci się powiódł  :) , nie na darmo dostałeś tytuł Debiutant Roku 2015 zresztą w pełni zasłużenie.

Dzięki Słowian :D Tak naprawdę to dopiero początek drogi którą obrałem :D Zbiórka jeszcze potrwa przez 12 dni i może na mikroskop uzbieram, bo to też się przyda i byłoby dobre do poznania pszczół jeszcze bliżej :D Tak jak pisał bohtyn w poście przy odkładach, trzeba również poznać biologię pszczół, więc na pewno mikroskop się przyda :D

;)

Zaglądałem chyba ze 3 dni temu to brakowało zdaje się coś koło 200zł.

Dzień później (może dwa !?) zaczęło mi coś po głowie chodzić . . .  wchodzę , patrzę , a tam już ponad 3600zł.

Gratuluję . Cel już osiągnąłeś .

Skuteczność Twoich projektów ponad 100% . Można się od Ciebie uczyć . :)

Masz rację Robert, ostatnie dni były mocno do przodu, ale teraz znowu cisza.

Cel osiągnę jak zobaczę radość dzieci i rezultaty takich działań, które pojawią się po latach :D

Skuteczność 100 % i zobaczymy jak będzie dalej :D

Opublikowano

Dzięki Słowian :D Tak naprawdę to dopiero początek drogi którą obrałem :D Zbiórka jeszcze potrwa przez 12 dni i może na mikroskop uzbieram, bo to też się przyda i byłoby dobre do poznania pszczół jeszcze bliżej :D Tak jak pisał bohtyn w poście przy odkładach, trzeba również poznać biologię pszczół, więc na pewno mikroskop się przyda :D

Masz rację Robert, ostatnie dni były mocno do przodu, ale teraz znowu cisza.

Cel osiągnę jak zobaczę radość dzieci i rezultaty takich działań, które pojawią się po latach :D

Skuteczność 100 % i zobaczymy jak będzie dalej :D

Daniel nie tlumacz sie , bo jestes na dobrej drodze :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę się dzieje w projekcie :D Powoli szykuje się do pierwszych odwiedzin.

Oto co udał mi się narazie zakupić i przygotować.

ul-pokazowy.JPG

Ul pokazowy na 1 ramkę.

ulotka-edukacyjna-slezanskie-miody-4.JPG

ulotka-edukacyjna-slezanskie-miody-2.JPG

1000 ulotek edukacyjnych. Format A4, kreda 170g

mikroskop1.JPG

Mikroskop stereoskopowy z kamerą

Niedługo będą jeszcze ule :D Mam już parę zgłoszeń do szkół i przedszkoli :D Jednym słowem: Będę walczył :D

Pozdrawiam,

Daniel

• Lubię 2
Opublikowano

Daniel super robotę robisz, może wpadniesz do przedszkola Olkusza/Osieka z prelekcją ;)

Trzym się zdrowo boś pożyteczny i potrzebny, zupełnie jak nasze dziewczyny (chodź moje dzisiaj mi dały z 15 żądeł to aż się lepiej czuje, przynajmniej wiem że żyje ;) )

• Lubię 2
Opublikowano

Zapraszam zwiedzimy kopalnie soli w Wieliczce i stare miasto w Krakowie, nie ma problema, nocleg w razie konieczności też się znajdzie. Robić na Juże jest co  :D , no i niedaleko mnie jest słynne zagłębie bimbiarskie, to i dobrych smakołyków nie braknie :P  ;) . Telefon masz, w czerwcu od 13 mam dwa tygodnie urlopu zapraszam, no chyba że chcesz wcześniej  B)  

Opublikowano

w Olkuszu jeszcze nie byłem, więc trzeba to zmienić :D

w czerwcu od 13 mam dwa tygodnie urlopu zapraszam

Jak się mocno zasiedzicie , to w połowie wakacji może do Was wpadnę ;)

1 sierpnia mam umówioną wizytę Córki w Klinice w Krakowie .

Przez Olkusz będę jechał .

Gorzej , że ...

niedaleko mnie jest słynne zagłębie bimbiarskie, to i dobrych smakołyków nie braknie :P  ;) . 

A ja jak zawsze za kierownicą ...

Opublikowano

Auto sobie zostawisz u mnie na podwórku, a wsadzimy cie w Krk do pizdolino i dolecisz do Olsztyna z prędkością światła  ;)

Ja we wrześniu mogę wpaść na trzy dni z rewizytą to auto ci przytoczę ;)

Opublikowano

Auto sobie zostawisz u mnie na podwórku, a wsadzimy cie w Krk do pizdolino i dolecisz do Olsztyna z prędkością światła  ;)

Ja we wrześniu mogę wpaść na trzy dni z rewizytą to auto ci przytoczę ;)

Będziemy pewnie autem Żony (ekonomiczniejsze) .

A Ona pewnie jeszcze w sierpniu zechce nim pojechać kilka razy do Biedronki .

Więc nici z takich planów .