Jump to content
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Recommended Posts

• Zbyszek Mazur changed the title to Satyra o rzeczach poważnych w pszczelarstwie
Posted

Co o tym myśleć ? Wstawiałem chyba u nas jeden z tych filmików o cenach sprzętu pszczelarskiego.   Samo życie. Duży może więcej , bo stać go prawnika zatrudnionego za nasze pieniądze , które od nas wyszarpał , podbijając ceny swoje o 100% w stosunku do ceny zakupu u Chińczyka i ma na adwokata i na przekupienie PZP i "załatwienie"  sobie  w cudzysłowie danych RODO. A kto z nas pójdzie do adwokata i oskarży Łysonia o złamanie tajemnicy  RODO ? Jedyne co to unikać Łysonia i zakupów na dotacje u niego . Ja już nie pamiętam kiedy kupiłem coś u Łysonia i w ogóle coś ze sprzętu . 

• Like 1
Posted
33 minuty temu, Tadek11 napisał(a):

Jedyne co to unikać Łysonia i zakupów na dotacje u niego

Po wrzuceniu tego filmu pomyślałem, że może to być trudny temat, no bo co my tacy "malutcy" w stosunku do takiego potentata znaczymy.

A widać, że uruchomił już machinę zamykania ust wszystkim kto cokolwiek opublikuje w sieci przeciwko jego firmie.

Oglądałem film Jonasza i prawdę mówiąc nie był jakoś specjalnie antyłysoniowy. Po prostu coś tam zauważył i omówił to. Patrząc na jego (Jonasza) filmy nie widziałem w nich jakiegoś wrogiego nastawienia do kogokolwiek.

Teraz po takich atakach ze strony giganta sprzętu pszczelarskiego, to tylko pszczelarze będą się utwierdzać w przekonaniu, że lepiej go omijać.

Posted

Seba i Jonasz widzę się nie boją podjąć rękawicy. 

I chyba dobrze. 

Najgorsze co pamiętam z firmy Łysoń, to chyba było z węzą dotowaną dla wielkopolskich pszczelarzy. Sprzedaż za publiczne pieniądze czegoś, co nie powinno być w ulu...

Posted
37 minut temu, michal79 napisał(a):

Seba i Jonasz widzę się nie boją podjąć rękawicy. 

I chyba dobrze. 

Najgorsze co pamiętam z firmy Łysoń, to chyba było z węzą dotowaną dla wielkopolskich pszczelarzy. Sprzedaż za publiczne pieniądze czegoś, co nie powinno być w ulu...

i w 2025 powtórka z rozrywki 

• Thanks 1
Posted
W dniu 3.02.2025 o 14:41, Turqs napisał(a):

i w 2025 powtórka z rozrywki 

Ja w ubiegłym roku nic nie kupiłem refundowanego ,ani leków  , ani żadnego sprzętu , ani tej zapomogi 50 zet. do ula . 😁

Ostatnio co ze sprzętu kupowałem to  dwa lata temu na Ali . bluzy pszczelarskie po kilkanaście zł/szt.  takie z siatki przewiewnej na upały i kupiłem od razu trzy szt. 

Posted
22 minuty temu, Tadek11 napisał(a):

takie z siatki przewiewnej na upały i kupiłem od razu trzy sz

I co sprawdziły się?

Posted
2 godziny temu, michal79 napisał(a):

I co sprawdziły się?

W zasadzie tak , za te pieniądze , trochę sztywna siatka  nylonowa alei łatwo się pierze i po 5 minutach na słońcu już sucha  .  

• Thanks 1