Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, Tadek11 napisał(a):

Ale kogo to interesuje

Wśród pszczelarzy z którymi mam stały kontakt - niemal wszystkich 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzychu napisał(a):

Wśród pszczelarzy z którymi mam stały kontakt - niemal wszystkich 

No ale co ich interesuje ? Jakie  mają pytania ?

Opublikowano
Godzinę temu, Tadek11 napisał(a):

No ale co ich interesuje ? Jakie  mają pytania ?

Raczej pytań nie mają bo wszystko jest jasne a są po prostu wściekli na zaistniałą sytuację. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzychu napisał(a):

Raczej pytań nie mają bo wszystko jest jasne a są po prostu wściekli na zaistniałą sytuację. 

Dla mnie to w sumie wszystko jedno , nie ma powodu do wściekłości , bo na dopłaty  50,-zł do rodziny położyłem lachę o czym później  , jak wystąpiłem na jesieni o refundowanie części składki na zakup  leków pszczelarski do mojego Stowarzyszenia i podałem ilość rodzin , to w lutym pani ze stowarzyszenia dzwoni do mnie , żeby załatwić zaświadczenie że mam pasiekę zarejestrowaną u PLW i  o od PLW zaświadczenie o  ilości rodzin pszczelich  i jej wysłałem zaświadczenie PLW o Nr. rejestracji i  o ilości rodzin sprzed dwu lat , bo takie miałem u siebie jak występowałem o ulowe dwa lata temu. 

No i dzwoni do mnie Pani prowadząca ze Stowarzyszenia , że wymagane jest zaświadczenie nie tylko z nr.  o rejestracji u PLW ale także o ilości rodzin pszczelich i wydane przez PLW , więc   mówię do niej ,   ale co ma wspólnego PLW od ilości rodzin ? A takie mają wytyczne  , a  moje zaświadczenie sprzed dwu lat było  było już za stare , bo sprzed dwu lat kiedy wystąpiłem   o ulowe i o wpis do rejestru producentów i dostałem Nr. ew, producenta  i te parę zł .   Pasieką mam zarejestrowaną u PLW od chorób zakaźnych  od 2012 r , czyli sporo lat wstecz.  Ale Pani prowadząca dzwoni do mnie ,  że konieczne jest aktualne zaświadczenie na ten rok 2026 od PLW.

No to  ja powiedziałem,  że nie będę ubiegał się o żadną dopłatę o tych parę zło do leków i  do niczego , do ulowego również  i do żadnego sprzętu dotowanego przez ARiMR  i na tym skończyłem przygodę  z ARiMR i mam ich w czterech literach na przyszłość .

I temat skończony bez nerwów na przyszłość. 😀 Jak ktoś liczył na wielkie pieniądze z dofinansowania ,  50 zł do pnia to czy może być wściekły jak Twoi Koledzy  ? przecież to tylko słoik miodu , gra nie warta świeczki. 

Pozdrawiam