ArCzi Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Witam Mam kilka krat metalowych nie są one dopasowane w 100% , gdyż nawet takich nie robią gdy się przesunie do jednego boku ula powstaje szpara około 5 mm do tej pory miałem kraty obudowane w ramę drewnianą , ale teraz stwierdziłem że jeżeli brakuje po 2.5 mm na stronę to jakaś uszczelka mogła by to załatwić . Czy ktoś stosował uszczelki plastikowe do krat metalowych i czy ich zastosowanie nie zaszkodzi pszczołom ??? Quote
Guest PawelKS3 Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Daj beleczke po jednej stronie lub coś tego typu i po problemie. Quote
Tadek11 Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Z tego co wiem to plastik ( polietylen) nie jest szkodliwy dla pszczół. Pozdrawiam Tadek Quote
netto Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Beleczka albo pojedyńczy segment załatwi sprawę .. każda folia czy inna uszczelka w kontakcie z propolisem i woskiem będzie sprawiać kłopot Quote
Ks. Tomasz Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Najprościej kup segmenty międzyramkowe i to będzie chyba najsensowniejsze i najprostsze w stosowaniu Quote
Recommended Posts