baru Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Ciekawy artykuł http://zanimkupisz.hvs.pl/uwazaj-na-toksyczny-miod/ 2 Quote
Robi_Robson Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 A mi się nie do końca podoba !Niektóre zwroty i sformułowania na początku artykułu mi się nie podobają.np"Scukrzona warstwa na dnie dobrze świadczy o jakości miodu""rzepakowy już po kilku tygodniach „łapie” na dnie skrystalizowaną warstwę." Quote
MikołajWitwicki Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Rzepakowy to po kilku dniach krystalizuje a nie po paru tyg na dnie. Ojciec w telewizorni naoglądał się domowego przyrządu do sprawdzania cukru w miodzie. Mówiłem mu, że to pewnie do sprawdzania zawartości wody ale upierał się że to zrewolucjonizuje sprawdzanie miodu. Jest taki tani domowy przyrząd do spr sfałszowania miodu? Czy mojejmu "staruszkowi" coś się pomieszało? Quote
Piotr.CK Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 z tego artykułu wynika, że w Indiach ludzie zaczęli używać naczyń ołowianych do zbierania miodu od 2010 roku - a wcześniej w jakie zbierali, że dopiero wtedy na ołów przeszli? Co za bzdury... Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.