baru Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Ciekawy artykuł http://zanimkupisz.hvs.pl/uwazaj-na-toksyczny-miod/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robi_Robson Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 A mi się nie do końca podoba !Niektóre zwroty i sformułowania na początku artykułu mi się nie podobają.np"Scukrzona warstwa na dnie dobrze świadczy o jakości miodu""rzepakowy już po kilku tygodniach „łapie” na dnie skrystalizowaną warstwę." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikołajWitwicki Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Rzepakowy to po kilku dniach krystalizuje a nie po paru tyg na dnie. Ojciec w telewizorni naoglądał się domowego przyrządu do sprawdzania cukru w miodzie. Mówiłem mu, że to pewnie do sprawdzania zawartości wody ale upierał się że to zrewolucjonizuje sprawdzanie miodu. Jest taki tani domowy przyrząd do spr sfałszowania miodu? Czy mojejmu "staruszkowi" coś się pomieszało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.CK Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 z tego artykułu wynika, że w Indiach ludzie zaczęli używać naczyń ołowianych do zbierania miodu od 2010 roku - a wcześniej w jakie zbierali, że dopiero wtedy na ołów przeszli? Co za bzdury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.