Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś zna takie rozwiązanie? Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęć , a w ofercie bartodzieja istnieje taki rodzaj ula. Czy ma może ktoś więcej informacji na ten temat? Napisałem do producenta, czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Z racji wagi korpusu jedynie układ taki może mieć miejsce 1x wp na gniazdo +1/2 nadstawki jako miodnie.

właśnie o takie rozwiązanie chodzi, ale jestem ciekawy jak to wygląda w "kupie" czyli dennicą, powałką itd.

Opublikowano

Witam

Czy ktoś zna takie rozwiązanie? Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęć , a w ofercie bartodzieja istnieje taki rodzaj ula. Czy ma może ktoś więcej informacji na ten temat? Napisałem do producenta, czekam na odpowiedź.

https://lyson.com.pl/warszawski/2991-Ul-Warszawski-Zwykly-niemalowanyx-2059766051304.html?gclid=CMeeuNXm78wCFQXicgodDPcBmA

Opublikowano

Dam link ale żeby nie było że go znowu reklamuje.

Odradzam zakupy z racji długiego terminu oczekiwania a w niektórych wypadkach nie realizuje wcale zamówień.

Także tylko jako poglądowy.

http://www.polskipszczelarz.pl/e-sklep/ule/13-ule-warszawskie-poszerzane.html

Dzięki - tu pokazany jest poszerzany - mam nadzieję, że zwykły jest taki sam (chodzi o konstrukcję)

Opublikowano

Ja tam po doświadczeniach z warszawskimi to powiem tyle - pomiędzy bajki włożyć 2 nadstawki z tak wysoką ramką. No pewnie , stawić można i 10 tyle że pszczoły mają to w poważaniu. Konstrukcja plastra pszczelego ( w naturze bez drucianych wzmocnień ) wytrzymuje 65 cm przy pełnym zapełnieniu . Druga ramka nadstawkowa powoduje przeniesienie budowy do góry i podcięcie plastra gniazdowego. To ul na pożytki późniejsze i długotrwałe. U mnie z regóły takie dla tego pierwszy z miodem to ja. :D:P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Bardzo duży wybór uli ...usunięty link reklamowy... każdy pszczelarz powinien zaznajomić się z tą ofertą, wiele produktów pszczelarskich. Ja tam ciągle coś kupuje, dozowniki, miodarki, ubrania itp. 

Edytowane przez Paweł
Spam reklamowy
Opublikowano

Bardzo duży wybór uli ...usunięty link reklamowy... każdy pszczelarz powinien zaznajomić się z tą ofertą, wiele produktów pszczelarskich. Ja tam ciągle coś kupuje, dozowniki, miodarki, ubrania itp. 

Wygląda mi to na reklamę -  jeśli się mylę - to przepraszam, ale myślę, że nie.

Opublikowano

jednak się nie myliłem:

http://warszawa.naszemiasto.pl/forum/temat/asortyment-pszczelarza,329796,t,id.html -

Link kasuję i daję ostrzeżenie - wszytko można (nie blokujemy linków), ale w ramach przyzwoitości. Ten typ reklamy kwalifikuje się na reklamę płatną.

I tak sądzę, że jest to jednorazowa wizyta tego użytkownika.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś do mnie dotarły:

warszawski - korpusowy, pomimo rad kolegów poszedłęm w tą stronę. Bartodziej - miesiąc oczekiwania, ale jak na razie pełne zadowolenie z otrzymanego sprzętu..

c992e936ccf7.jpg

53809e62c805.jpg

aa478943336b.jpg

068d6707836b.jpg

40d423342d28.jpg

• 4 tygodnie później...